hero v3

De haven van de toekomst - Crash Course Havenlogistiek

2023-04-14T15:30:00 2023-04-14T16:30:00
Online & Fysiek bij Portbase

NU OOK FYSIEK BIJ TE WONEN BIJ PORTBASE IN ROTTERDAM!

Op vrijdag 14 april kun je het laatste deel van onze Crash Course Havenlogistiek live bijwonen bij Portbase in Rotterdam (Blaak 16).

Op 24 februari begonnen wij met meer dan 100 deelnemers aan de vierdelige Crash Course Havenlogistiek. We sluiten op 14 april af met een pubquiz en een gezellige netwerkborrel. Als je er niet bij kunt zijn is er de mogelijk om, net als de voorgaande delen, de cursus online te volgen. 


LAATSTE CURSUSDEEL: 'de haven van de toekomst'. 

Als je op de Maasvlakte op afstand naar een terminal kijkt ziet het er zo rustig uit. Er rijden een paar voertuigen voorbij, een binnenvaartschip vaart langzaam de Nieuwe Waterweg op en een kadekraan tilt een container uit het ruim. En alles ziet er vandaag ongeveer hetzelfde uit als gisteren.

Niets is minder waar. De enorme volumes die dag en nacht binnenkomen en vertrekken zijn onvoorstelbaar. Onze haven is een interessante en innovatieve wereld waarin continue wordt gewerkt aan duurzaamheid, infrastructuur en het verbeteren van voorzieningen. De mate van automatisering en efficiëntie is wereldwijd toonaangevend.

In deze laatste aflevering wordt gekeken naar de haven van de toekomst. Hoe ziet onze haven er straks uit? Wat zijn de visie en strategie van de Port of Rotterdam en de verwachtingen op (middel)lange termijn voor onze logistieke hotspot. Welke inzet, aanpassingen en investeringen worden van het bedrijfsleven verwacht. Hoe kunnen wij samen in de toekomst onze positie en rol als mainport binnen de internationale havenlogistiek behouden?

Gastdocent: Bart Kuipers - Haveneconoom bij Erasmus UPT, Erasmus Universiteit Rotterdam
Gastdocent: Marten van der Velde - Director Strategy & Innovation, Portbase


GEZELLIGE AFSLUITER

We kijken er naar uit om op vrijdag 14 april persoonlijk kennis te maken met de cursisten op de 11e verdieping van het kantoor van Portbase. Na het inhoudelijke deel worden de getuigschriften uitgedeeld, organiseren we een leuke pubquiz en kunnen de cursisten ook onderling met elkaar netwerken en napraten. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, dan is dit laatste cursusdeel ook online te volgen. Geef aan bij registratie of je fysiek of online deelneemt. 

 


PROGRAMMA
  • 15:00 - 15:30 - Inloop
  • 15:30 - 16:30 - Cursus
  • 16:30 - 17:00 - Quiz en uitdelen getuigschriften
  • 17:00 - 18:00 - Borrel

BEREIKBAARHEID

We raden aan met het OV/fiets/scooter naar Portbase te komen. De parkeergarage heeft geen plek voor zoveel bezoekers. Mocht je wel met de auto komen kan je (betaald) parkeren in de Wijnstraat of onder de Markthal (3-5 minuten lopen)


NIET AAN DE VORIGE DELEN DEELGENOMEN? GEEN PUNT!

Vind je het leuk om meer te horen over de toekomst van de haven? Maar heb je niet deelgenomen aan de voorgaande cursusdelen? Dat is geen probleem, je bent meer dan welkom om aan te haken. 


Vorige cursusdelen


Meld je nu aan en we zien je graag bij de afsluiter van de Crash Course Havenlogistiek 2023!

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...