hero v3

Crash Course: Havenlogistiek de haven van de toekomst

2023-04-14T15:30:00 2023-04-14T16:30:00
Online

De haven van de toekomst

RPPC presenteert een nieuwe serie ‘Crash Course Havenlogistiek’. Vanaf 24 februari 2023, om de week op vrijdagmiddag van 15.30 – 16.30. Online en live vanuit de RPPC-studio in de Waalhaven. De laatste aflevering wordt vanaf een speciale locatie gepresenteerd waar jullie bij aanwezig kunnen zijn.

De Crash Course Havenlogistiek is informatief en interactief waarbij wordt ingegaan op relevante en actuele logistieke onderwerpen in de Rotterdamse haven, ondersteund door vakspecialisten uit het bedrijfsleven. Voor iedereen met interesse voor havenlogistiek, er direct of indirect werkzaam is, met veel of weinig ervaring.

De presentatie is in handen van Albert Straatman en, met name, van Ramon van Hal. Ramon is inmiddels de zeer ervaren ‘host’ van de RPPC Crash Course, een initiatief dat ontstaan is tijdens de pandemie en vanwege de populariteit wederom wordt herhaald. Hij is docent (haven)logistiek en douane voor de STC-Group en de Hogeschool Rotterdam. Hij is auteur van de boeken ‘Havenlogistiek, over Cargadoor en Expediteur gesproken’ en ‘Douane in praktijk’. Informatie uit deze boeken wordt tijdens de Crash Course gecombineerd met praktijkvoorbeelden, actualiteiten en gastsprekers.

Beide boeken kunnen bij aanmelding worden besteld met een speciale korting van 15%. (Voor meer informatie: www.polestar-publishing.com/authors/ramon-van-hal/).


cursusdelen

Deze cursus wordt verdeeld over vier bijeenkomsten:

 • Vrijdag 24 februari - 15.30 uur
  Terminals, schepen en lading

 • Vrijdag 10 maart - 15.30 uur
  Havenberoepen: Welke, nu en straks

 • Vrijdag 24 maart - 15.30 uur
  Rotterdam als de "Gateway to Europe"

 • Vrijdag 14 april - 15.30 uur
  De haven van de toekomst

  Als je op de Maasvlakte op afstand naar een terminal kijkt ziet het er zo rustig uit. Er rijden een paar voertuigen voorbij, een binnenvaartschip vaart langzaam de Nieuwe Waterweg op en een kadekraan tilt een container uit het ruim. En alles ziet er vandaag ongeveer hetzelfde uit als gisteren.

  Niets is minder waar. De enorme volumes die dag en nacht binnenkomen en vertrekken zijn onvoorstelbaar. Onze haven is een interessante en innovatieve wereld waarin continue wordt gewerkt aan duurzaamheid, infrastructuur en het verbeteren van voorzieningen. De mate van automatisering en efficiëntie is wereldwijd toonaangevend.

  In deze laatste aflevering wordt gekeken naar de haven van de toekomst. Hoe ziet onze haven er straks uit? Wat zijn de visie en strategie van de Port of Rotterdam en de verwachtingen op (middel)lange termijn voor onze logistieke hotspot. Welke inzet, aanpassingen en investeringen worden van het bedrijfsleven verwacht. Hoe kunnen wij samen in de toekomst onze positie en rol als mainport binnen de internationale havenlogistiek behouden?

  Gastdocent:

Getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een getuigschrift (bij deelname aan minimaal 3 bijeenkomsten).


Wat kost het?

Deelname is gratis voor RPPC-leden. Je kan via het aanmeldformulier het boek Havenlogistiek bestellen voor € 46,50. We adviseren je om het boek te bestellen, maar het is niet verplicht. 


Gezellige afsluiting

Het laatste cursusdeel word op vrijdag 14 april gezamenlijk afgesloten. Hier kunnen de cursisten elkaar ontmoeten, worden de getuigschriften uitgedeeld en organiseren we een leuke pubquiz waarin we alle onderwerpen nog eens de revue laten passeren. Dit laatste deel wordt ook online uitgezonden, voor de deelnemers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn.


Hoe werkt het?

Voor aanvang van iedere aflevering ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot de betreffende interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...