Promoter en verbinder van het Rotterdamse havenbedrijfsleven

Commerciële kansen voor leden creëren. Dat is onze missie. Het RPPC-team heeft als doel om iedere dag een directe bijdrage te leveren aan de commerciële doelstellingen van onze leden.

RPPC verbindt leden met opdrachtgevers wereldwijd door middel van promotiereizen, beurzen en netwerkbijeenkomsten. Als Rotterdams collectief van bedrijven zetten wij de haven verder op de kaart. Naast algemene evenementen organiseert de RPPC bijeenkomsten die gericht zijn op bepaalde deelmarkten of branches, waaronder logistiek, offshore, breakbulk en dry bulk.


Voordelen lidmaatschap

  • Neem deel aan collectieve beursdeelnames
  • Ga mee op promotiereis naar het achterland
  • Ontdek de haven tijdens bedrijfsbezoeken
  • Versterk je netwerk bij onze bijeenkomsten
  • Vergroot je zichtbaarheid via onze online kanalen
  • Vergroot je kennis tijdens de Crash Courses
  • Word lid van de communities

Een volle agenda voor ieder wat wils

Regionaal netwerken

Ontmoet de 275 RPPC-leden tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten. Wat organiseren we zoal?
Bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten- en diners en informatiebijeenkomsten

Internationale bijeenkomsten

Jaarlijks bezoeken wij met onze leden de meest relevante handelsregio’s in ons voor- en achterland. Dat zijn diverse regio’s in Duitsland, maar ook het Verenigd Koninkrijk, Polen, Zwitserland en Oostenrijk. Wij zorgen voor een inhoudelijk programma met netwerkgelegenheid met de relaties in de betreffende regio’s.

Collectieve beursdeelnames

Onder de vlag van Port of Rotterdam organiseren wij beursdeelnames waar onze leden aan kunnen deelnemen. Denk hierbij aan Transport Logistic München (TLM) , Breakbulk Europe, European Commodities Exchange, WindEurope, Offshore Energy en Europort. Ook als we niet een een beurs deelnemen maar die wel interessant is voor onze leden dan organiseren we een beursreis.

Digitale producties

Leuk en leerzaam zijn onze online cursussen over havenlogistiek. Voor nieuwe collega’s een mooi onderdeel van het inwerktraject, maar ook interessant voor collega’s die niet direct met de logistieke keten te maken hebben. Ook kan je deelnemen aan onze Port Calls en masterclasses en webinars. Dit zijn kennis sessies uitgezonden vanuit onze eigen studio.

Over de studio gesproken...

Wist je trouwens dat jij als RPPC lid gratis gebruik kan maken van onze studio? Kosten inhuur technici zijn voor eigen rekening maar de studio en de apparatuur staan gratis tot je beschikking. Interesse? Contact dan Vincent: vandalen@rppc.nl

Report

Wekelijks publiceren wij nieuws uit de haven en over onze leden op onze website en via ons LinkedIn (5000+ volgers). 2-wekelijks verzenden wij onze RePort nieuwsbrief naar al onze leden (2300+ lezers). Als lid maken wij jouw bedrijf dus ook zichtbaar via onze online kanalen.

Thomas

Thomas Germier Naxco Logistics Benelux B.V.

“Toen ik Albert Straatman onlangs tegenkwam besloot ik me aan te melden als lid van RPPC.” En niet zonder reden. 

“Ik miste aan de ene kant het community-gevoel. Veel mensen die ik al langer ken zijn lid van RPPC. En ik weet aan de andere kant ook dat je zakelijk veel voordeel hebt van het lidmaatschap.” Daarnaast hoopt Germier op meer naamsbekendheid voor de eigen organisatie. “We doen eigenlijk op dit moment te weinig met de vele expeditiekantoren in de Rotterdamse haven en kunnen met onze Franse activiteiten wel een interessante partner voor hen zijn.”

Samenwerken aan het merk van de Rotterdamse haven

De Rotterdam Port Promotion Council is ambitieus en gaat de komende jaren de havens van Rotterdam, Moerdijk en de drechtsteden verder op de kaart zetten. Hiervoor hebben wij de hulp van alle bedrijven nodig, want samen staan we sterk.

Ben je enthousiast geworden over RPPC? Heeft jouw bedrijf groeiambities in binnen- of buitenland? Wil je een bijdrage leveren aan de promotie van de haven en het directe achterland? Maak dan vrijblijvend een afspraak met Albert Straatman. De RPPC verwelkomt jou graag bij de Rotterdamse havencommunity.

Hedi Visscher-vierkant

Hedi Visscher Directeur RPPC +31 6 82483457 visscher@rppc.nl