website rppc, rotterdam port promotion council

Promoten en Verbinden haven Rotterdam

Welkom bij de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Het internationale netwerk van het Rotterdamse havenbedrijfsleven en partijen die belang hebben bij ladingstromen via Rotterdam.

Reilen en zeilen in de haven

stock4

Online programma RPPC Kennis, interactie en beleving

Bedrijven met elkaar verbinden, kennis delen en business genereren. Dat zijn de doelstellingen van de RPPC. Na de COVID-19 uitbraak hebben wij snel geschakeld en (deels) overgestapt naar online bijeenkomsten.

Zo zijn wij begonnen met de Port Call; een korte, interactieve, online bijeenkomst waarin specifieke onderwerpen of ladingstromen centraal staan. Denk hierbij aan thuiswerken, de gevolgen van COVID-19 voor de logistieke operatie in de haven en de ontwikkelingen in de breakbulk-sector. Maar ook laagdrempelige thema's zoals het verleuken van de klantrelatie zijn aan bod gekomen.

BEKIJK DE PORT CALLS

Naast de Port Call hebben wij diverse Crash Courses en 360° Virtual Visits ontwikkeld:

HERO RPPC-Virtual Visit - vdVlist (2)

Spectaculaire bedrijfsbezoeken

Nieuw op de RPPC-agenda is de virtual visit. In samenwerking met fotograaf Paul Martens bieden wij u een spectaculaire 360° beleving. Vanaf het water, vanaf de wal én vanuit de lucht.

COMMERCIËLE KANSEN Creëren voor leden

Dat is onze missie. Elke dag spant de RPPC zich maximaal in om de zichtbaarheid van haar ruim 200 leden te vergroten in binnen- en buitenland. Al onze inspanningen leveren een directe bijdrage aan de commerciële doelstellingen van onze leden. 

De RPPC verbindt leden met ladingbelanghebbende wereldwijd door middel van promotiereizen, beurzen en netwerkbijeenkomsten. Als Rotterdams collectief van bedrijven zetten wij de haven verder op de kaart. Naast algemene evenementen organiseert de RPPC bijeenkomsten die gericht zijn op bepaalde deelmarkten of branches. Zo zijn recent de Offshore Community Rotterdam en Breakbulk community opgericht.

Daarom RPPC

 • Ontmoet potentiële klanten
 • Breid uw netwerk uit
 • Vergroot uw zichtbaarheid
 • Doe mee aan beurzen
 • Vergroot uw kennis
 • Word lid van de communities

COVID-19 Tijdens onze reizen en bijeenkomsten

RPPC doet er alles aan om de bijeenkomsten en promotiereizen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hierin volgen we de wet- en regelgeving voor fysieke bijeenkomsten die geldig zijn in het gastland en die van ons eigen RIVM.

Om de gezondheid van onze leden, gasten én medewerkers te kunnen waarborgen, gelden de volgende maatregelen tijdens alle fysieke bijeenkomsten van RPPC:

 • Blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar
 • Was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog
 • Schud geen handen
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers, de medewerkers van de eventlocatie en uw overheidsinstantie op

Dit zeggen onze leden over RPPC

ted_holleman_kramer_group_rppc (1)

"De evenementen van de RPPC bieden de Kramer Group een perfect platform om met het netwerk op ontspannende wijze in contact te komen."

Ted Holleman | Kramer Group
Cees Punselie

"Via de RPPC heb ik diverse andere leden ontmoet. Met deze bedrijven werken wij nu nauw samen. We krijgen werk en geven werk. Zo ontstaat een krachtig havensysteem."

Cees Punselie | LV Shipping & Transport
marcel_sparreboom_mann_lines

"Wij zijn met Mann Lines recent lid geworden van de RPPC. Tijdens onze eerste achterland reis naar Düsseldorf hebben wij direct kennis kunnen maken met Duitse expediteurs en verladers."

Marcel Sparreboom | Mann Lines

Ontmoet de bedrijven die uw supply chain optimaliseren

Rotterdam is sinds jaar en dag de grootste haven van Europa. De RPPC leden vertegenwoordigen alle segmenten binnen de haven. Of u nu op zoek bent naar een geschikte terminal of een partij die uw goederen kan vervoeren, onze leden bieden het.

Wilt u in contact komen met het Rotterdam Port Promotion Council collectief of gezamenlijk een evenement organiseren? De RPPC hoort graag van u. Samen onderzoeken wij de mogelijkheden om het Rotterdamse havenbedrijfsleven te ontmoeten en uw supply chain efficiënter in te richten.

Albert Straatman RPPC, Albert Straatman

Contact

Albert Straatman Directeur +31 (0)10 303 32 60 straatman@rppc.nl