vck travel, oscar van wees

Maak kennis met VCK Travel, dé reisagent voor maritieme organisaties. RPPC ging in gesprek met Oscar van Wees.

Vijf vragen aan Oscar van Wees, Manager Sales van VCK TRAVEL

Niet alle leden van RPPC werken direct in de haven. Vandaag spreken we Oscar van Wees. “Al 15 jaar ben ik werkzaam in de reisbranche. Bij VCK Travel ben ik begonnen bij de business-tak. Toen ik de kans kreeg, heb ik mij gespecialiseerd in de maritieme sector. Die sector heeft een veel socialer gezicht, dat vind ik leuk en past mij goed. Het is minder koud, meer mensenwerk. Ons bedrijf heeft als pay-off travel with the personal touch en dat is bij ons geen loze kreet. Dat persoonlijke sluit perfect aan bij de maritieme branche.”

Wat doet VCK precies?
“Simpel gezegd: we zijn een reisagent. VCK Travel bestaat al meer dan 100 jaar. Van oorsprong zijn wij een cargadoorskantoor. Zo’n 60 jaar geleden werden zakenreizen toegevoegd. VCK Travel houdt zich bezig met business, government en marine travel. We verzorgen de zakenreizen voor onze klanten, echt van A tot Z. Wij kunnen aan veel gunstige tarieven komen om mensen te vervoeren. Zeker voor de maritieme bedrijven heb je een specialist nodig; vaak zijn de vliegtickets geen simpel A naar B-retourtje. Wij beschikken over zeeliedentarieven die veel goedkoper en flexibeler zijn dan een normaal vliegticket. Sommige van onze klanten hebben 40, 50 tickets per dag nodig, andere een paar per week. In totaal boeken wij zo’n 325.000 tickets per jaar. Ook regelen we hotelreserveringen, autohuur en treintickets. Om efficiënt te werken, hebben wij een systeem ontwikkeld dat een reder kan koppelen aan zijn plansysteem. Bij wijzigingen krijgen wij een melding waarna we direct reizen kunnen boeken. We zijn 24 uur per dag bereikbaar. Onpersoonlijk wordt het nooit. Als je ons belt, krijg je altijd iemand aan de lijn.”

In Rotterdam zitten veel familiebedrijven, zijn jullie dat ook?
“Vroeger was VCK Travel echt een familiebedrijf. Het ondernemerschap zit nog altijd in ons bloed. We werken goed samen en we nemen mensen aan die bij óns willen werken. Niet mensen die werk nodig hebben. Dat is nogal een onderscheid.”

Jullie hoofdkantoor is in Amsterdam, hoe zit dat met Rotterdam?
“We hebben zeven kantoren verspreid over Nederland. Ons kantoor op het Vasteland in Rotterdam ondersteunt vooral de maritieme klanten. Onze roots liggen in de haven, daar voelen we ons ook thuis. We bieden kostenbesparende diensten op een transparante wijze aan en we werken efficiënt – als er iets past bij Rotterdam, is dat het.”

En RPPC?
“Samen met mijn collega Laurens Kuiper, accountmanager voor de maritieme sector, zal ik veel naar de RPPC-bijeenkomsten komen. Niet alleen de evenementen trouwens, maar ook komen wij elkaar vast tegen op de Offshore Energy beurs, mogelijk ook bezoeken we de beurzen in het buitenland, we gaan het zien. Wij kijken ernaar uit om nieuwe mensen te ontmoeten uit het netwerk van RPPC.”

oscar van wees, vck travel rotterdam