HERO vdGRIJP

Port Call: Wat maakt ons de maritieme hoofdstad van Europa?

2020-10-21T09:00:00 2020-10-21T10:00:00
Online

Rotterdam Maritime Capital
Of Europe

‘Rotterdam is de maritieme hoofdstad van Europa’. Met die boodschap hebben Rotterdam Partners, Havenbedrijf Rotterdam, de Drechtsteden en de gemeente Rotterdam in 2017 een internationaal promotieprogramma gelanceerd: Rotterdam Maritime Capital of Europe.

Het doel van dit promotieprogramma is om de maritieme branche in de brede regio Rotterdam verder te versterken. Met gezamenlijke promotie en acquisitie, maar ook door activiteiten die de sector in de regio helpen verbreden: nauwere samenwerking, meer gespecialiseerde opleidingen en slimmer georganiseerde toegang tot Rotterdam en omgeving.

Het programma loopt nu precies drie jaar, een mooie aanleiding om enkele eindverantwoordelijken uit te nodigen voor een Port Call. Wat hebben de activiteiten tot op heden bereikt? Zijn er inmiddels nieuwe partners aangesloten? Is de boodschap nog actueel? Wat zijn de doelstellingen voor de komende jaren? En hoe wordt het programma verder vormgegeven?

We gaan vanuit de RPPC-studio hierover in gesprek met Jorn Douwstra (Manager International Trade & Investment, Rotterdam Partners) en Martin Bloem (Directeur, Deal Drecht Cities).


Een voorbeeld uit de praktijk: 360° VIRTUAL VISIT VandeGrijp

Een prachtig voorbeeld van een bedrijf dat bijdraagt aan het succes van de Maritime Capital of Europe is VandeGrijp in Papendrecht. Voor de offshore-industrie maken zij alles wat rond en bijzonder is. Van dikwandige palen en pile followers tot op maat ontworpen spreader bars en onderdelen van een test frame voor het grootste schip ter wereld.

We sluiten deze Port Call dan ook af met een spectaculaire 360° rondleiding door de productiehallen van VandeGrijp. Paul Nederlof (directeur VandeGrijp) vertelt u onder andere over de productie van een buis voor de offshore windindustrie en laat deze van dichtbij zien. U bent er écht even bij dankzij de 360° beleving.


HOE WERKT HET?

Na aanmelding ontvangt u een mail met een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.


Links

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...