rppc bezoek north sea port, offshore community rot

Op dinsdag 2 juli namen bijna 50 RPPC-leden deel aan een bezoek aan North Sea Port. Tijdens een rondvaart werd er genetwerkt met de leden van Platform Energy Port Zeeland en ZPPC. We blikken terug met RPPC-leden Vopak Agencies en Rhenus Logistics.

Bezoek North Sea Port

Op dinsdag 2 juli namen bijna 50 RPPC-leden deel aan een bezoek aan North Sea Port. Tijdens een rondvaart werd er genetwerkt met de leden van Platform Energy Port Zeeland en ZPPC. We blikken terug met RPPC-leden Vopak Agencies & Rhenus Logistics.

“Het is booming in Vlissingen. Je ziet echt dat de offshore en wind farm projecten hier uit de grond schieten en het maakt mij trots dat diverse bedrijven uit de Rotterdamse regio hier hun steentje aan bij dragen”, aan het woord is Bert de Groot, werkzaam als Offshore Manager binnen Vopak Agencies. Bert vertelt verder: “De rondvaart was een mooie gelegenheid om in gesprek te gaan met bedrijven uit de regio Vlissingen die je voorheen niet kende. Als lid van de Offshore Community Rotterdam kan je echt een kijkje nemen in elkaars keuken. Het biedt je de mogelijkheid om jouw bestaande netwerk te onderhouden en verder uit te breiden en dat allemaal op een schitterende locatie”. 

“Zelf zijn wij een actieve speler in dit gebied. Samen met diverse divisies binnen Rhenus Logistics verzorgen wij diverse supply runs (bevoorraden van schepen) voor verschillende windparken in dit gebied, aldus Sander Klapwijk, Sales & Marketing Manager bij Rhenus Logistics. “Samen bereik je meer dan alleen. De Offshore Community Rotterdam, maar ook het bijwonen van dit soort initiatieven in de Offshore, dragen eraan bij dat wij gezamenlijk deze groeiende markt interesseren voor Rotterdam. Door het bezoek aan North Sea Port kom je in contact met andere organisaties die ook bezig zijn met Wind On- & Offshore, de energietransitie en nieuwe vormen van recycling en wissel je kennis uit”, besluit Sander.

Zowel in Rotterdam als in Zeeland zijn veel bedrijven actief op gebied van offshore. Alle betrokken partijen zijn van mening dat door gezamenlijk op te trekken de positie binnen de offshore markt kan worden versterkt. Sander Klapwijk beaamt dit: “de investeringen in deze markt in Vlissingen startte al aan het begin van deze eeuw. Door de snelle ontwikkeling van deze markt nemen deze investeringen alweer enkele jaren toe. Dit inspireert Rotterdamse marktpartijen”. Na afloop besloot Joost Eenhuizen, Business Manager van Port of Rotterdam volgend jaar elkaar weer te zien in Rotterdam.

thumb (3)