20220217_155239

Studiekeuzebeurs: MAKE IT HAPPEN

2022-12-09T00:00:00 2022-12-10T00:00:00
Rotterdam Ahoy

Make it Happen.

Het promoten van de Rotterdamse haven als interessante werkplek is van groot belang. De druk op de arbeidsmarkt is groot en jongeren zijn zich niet altijd bewust van de mogelijkheden die het grote aantal bedrijven biedt. Omdat ook de leden van RPPC en Deltalinqs in de praktijk te maken hebben met personeelstekorten, wordt onder de noemer ‘Werken in de haven’ gezamenlijk actie ondernomen om jongeren te enthousiasmeren.


JONGEREN ENTHOUSIASMEREN

Tijdens de Studiekeuzebeurs West, op 09 en 10 december in AHOY Rotterdam zullen RPPC en Deltalinqs een gezamenlijke stand bemannen. Op de stand treffen bezoekers vier verschillende zuilen aan, die steeds een andere sector in de haven belichten, te weten Techniek, Industrie, Maritiem en Logistiek. “Bij elke zuil zal een vertegenwoordiger van een opleidingsinstituut aanwezig zijn maar ook iemand uit de praktijk. Dit zijn mensen die bij onze leden werken”, maakt Susan Dijkstra, projectmanager bij RPPC duidelijk. “Het is de bedoeling op de stand jongeren nieuwsgierig te maken en ze vervolgens door te verwijzen naar de stands die de verschillende opleidingsinstituten op de beurs hebben.” Elk van de sectoren is daarbij voorzien van een toepasselijke slogan: ‘make it happen’.


BEROEPSKEUZETEST

Op de stand kunnen jongeren een havenberoepskeuzetest doen op een groot digitaal scherm. Met de uitslag in de hand kunnen de aanstaande studenten dan gericht de informatiestand van een de opleidingen bezoeken. “Begin dit jaar was de deelname een groot succes ookal is deze branch voor RPPC geen gebruikelijke" geeft Susan aan “Maar we zien dat veel van onze leden op zoek zijn naar arbeidskrachten. Het promoten van de haven naar jonge mensen is daarom beslist een gezamenlijk belang.”


HOE KAN JE DEELNEMEN

DEELNAME IS NIET MEER MOGELIJK, WE HEBBEN EEN MOOIE AFVAARDIGING VAN ONS HAVENBEDRIJFSLEVEN VERTEGENWOORDIGD OP DE STAND.

Wil je als bedrijf onderdeel uitmaken van deze stand, dan kan dat. We hebben per zuil plek voor 3 bedrijven per dag (maximaal 1 persoon per bedrijf). Aanmelding kan via onderstaande aanmeldknop.

Voor de deelname aan deze beurs vragen wij een kleine bijdrage in de kosten van € 75,-- per bedrijf en dat is dan inclusief lunch en parkeerkaart.


WAT GAAN WE OP DE STAND DOEN?
  • Bezoekers enthousiasmeren voor een beroep in de Rotterdamse haven
  • Bezoekers van informatie voorzien over de baanmogelijkheden in de Rotterdamse haven
  • Bezoekers doorverwijzen naar onderwijsinstellingen die studies aanbieden die aansluiten bij de banen die wij op onze stand presenteren.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...