HERO Liverpool

softwarespecialist voor de supply chain

We ontwikkelen software voor bedrijven in de logistieke en maritieme sector en onze ontwikkelaars hebben eigenlijk allemaal een achtergrond in de logistiek.

Tekst: Mels Dees, Beeld: Nico Dam

IT Partner heeft een historie van 22 jaar. In 1999 startte Rob Jordan het bedrijf. Hij werkte tot dat moment als IT-manager voor de combinatie van de Rotterdamse terminals Hanno Rotterdam en Uniport – en die bedrijven werden meteen zijn eerste klanten. “Daarmee was ook meteen de focus van de onderneming bepaald”, vertelt Vreeke. “We ontwikkelen nog steeds software voor bedrijven in de logistieke en maritieme sector en onze ontwikkelaars hebben eigenlijk allemaal een achtergrond in de logistiek.”


Center Suite

Aanvankelijk was sprake van maatwerk, maar nieuwe klanten met andere wensen vroegen om steeds meer functionaliteit en verschillende digitale oplossingen binnen een standaard oplossing. “Dit leidde tot de introductie van onze Center Suite, een ‘off the shelf’-product dat bestaat uit verschillende modules die niet alleen onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden maar die we ook kunnen aanpassen aan de behoeftes van de eindgebruiker.”


Grote klanten

De onderneming heeft een groot aantal toonaangevende bedrijven als klant, geeft Vreeke aan. “Denk daarbij aan Broekman Logistics, Rotterdam Shortsea Terminals (RST), Van Doorn verpakkingen, Honkoop Barging en SCA Logistics.” Het vermelden waard zijn ook de twee internationale vestigingen van IT Partner.


Haven van St. Maarten

In 2008 werd de onderneming gevraagd de haven van St. Maarten te ondersteunen bij het automatiseren van de operatie. “Deze haven werd daarmee de launching partner voor ons Port Management Systeem en later het Port Community Systeem.” Zo werden ook havenmanagement en cruise toegevoegd aan de expertise. Een intensieve relatie met het eiland onstond, en in 2019 richtte IT Partner er de dochteronderneming Caribbean Software Solutions op, om een lokale aanwezigheid te hebben en support ter plaatse te kunnen verlenen. Ook bestaat er inmiddels een joint venture van IT Partner samen met de in Suriname gevestigde VSH Group, één van de grootste bedrijven van het land. Het gezamenlijke bedrijf, VSH-Tech ontstond in 2020.


Hele supply chain

Inmiddels heeft de groep ruim dertig mensen in dienst en is over de hele wereld actief. Vreeke: “We zijn nu zover dat we ons nadrukkelijker willen presenteren op de markt. Dat is één van de redenen om lid te worden van RPPC.” Ook het portfolio van de in Hendrik Ido Ambacht gevestigde onderneming is inmiddels zo uitgebreid dat verdere internationale expansie de volgende stap is. “We hebben een terminal operating system, port community system, port management system, maar ook oplossingen voor freight forwarding, warehousing, agencies en barge operators. We leveren software voor de hele supply chain en hebben kennis van de processen die daar spelen en die bij elkaar komen in de logistiek.”


RPPC

Het lidmaatschap van RPPC is een bewuste keuze, geeft Vreeke aan. “We hoorden al langer in de markt dat de organisatie beslist toegevoegde waarde levert voor de leden. We hopen er nuttige contacten op te doen, de juiste partijen te leren kennen voor verdere groei in Nederland en daarbuiten.” Een tip voor collega RPPC-leden heeft Vreeke ook: “Handel niet uit angst. Ik zie zoveel bedrijven die sinds de uitbraak van corona helemaal bevriezen en pas op de plaats maken – ook als ze wel beschikken over kapitaal. Juist nu moet je voorsorteren op de toekomst en klaar zijn voor verdere groei.”

Thumbnail-4x3_IT-partner