Moerdijk Rondvaart HERO

Rondvaart Moerdijk

2022-03-23T00:00:00 2022-03-23T00:00:00
Port of Moerdijk

Vaar mee door de Port of Moerdijk

In samenwerking met Port of Moerdijk organiseren wij op woensdag 23 maart 2022 een rondvaart door de havens van Moerdijk. Een unieke kans om het gebied vanaf het water te beleven en de laatste ontwikkelingen te horen en zien. Bovendien is het dé gelegenheid om kennis te maken met het havennetwerk van Moerdijk en natuurlijk van RPPC.


een sterk industrieel cluster

De haven van Moerdijk is een belangrijk knooppunt van duurzame logistiek en procesindustrie. Een haven met van oudsher een sterk industrieel cluster. Shell Moerdijk is een van de eerste bedrijven die er zo’n 50 jaar geleden vestigde, en behoort tot de grootste chemische complexen van Europa. 


multimodaal logistiek knooppunt

Moerdijk staat ook bekend als een groeiend multimodaal logistiek knooppunt, ideaal gelegen in de Vlaams Nederlandse delta. Vanuit Moerdijk hebben bedrijven de beschikking over een uitgebreid shortsea netwerk, een groeiend aantal bestemmingen per spoor, de binnenvaart, wegen en een buisleidingenstraat.


op- en overslag

In Moerdijk zorgen 6 stuwadoors voor de op- en overslag van goederen. Zij fungeren ook als depot voor grote deepsea rederijen. Steinweg Delta Marine Terminal, Combined Cargo Terminals, Van der Vlist Terminal Moerdijk B.V., Overslagbedrijf Moerdijk B.V, Eurorijn International B.V B.V. Zeehavenbedrijf Dordrecht, Moerdijk Container Terminals, we gaan ze allemaal van dichtbij bekijken tijdens de havenrondvaart door Moerdijk!


Lunch

Terwijl we rondvaren en genieten van de omgeving verzorgen wij een lunch aan boord van de Z8. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan! Deelname is gratis en alleen toegankelijk voor leden van RPPC en genodigden van Port of Moerdijk.


Opstaplocatie en tijden

We stappen op bij insteekhaven Roode Vaart, parkeren kan aan 'Het Gors'. Meer informatie hierover volgt in de praktische informatiemail. Deze ontvang je wanneer je bent aangemeld. Inchecken aan boord kan tussen 10.00 en 10.30 uur. Om 12.30 uur zijn wij weer terug aan de kade.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...