HERO-Terugblik RV Moerdijk

Rondvaart Moerdijk '24

2024-10-17T14:30:00 2024-10-17T17:00:00
Port of Moerdijk

VAAR MEE DOOR DE PORT OF MOERDIJK

In samenwerking met Port of Moerdijk organiseren wij op woensdag 18 juni 2024 een rondvaart door de havens van Moerdijk. Een unieke kans om het gebied vanaf het water te beleven en de laatste ontwikkelingen te horen en zien. Bovendien is het dé gelegenheid om kennis te maken met het havennetwerk van Moerdijk en natuurlijk van RPPC.


EEN STERK INDUSTRIEEL CLUSTER

De haven van Moerdijk is een belangrijk knooppunt voor Europese logistiek en procesindustrie (m.n. chemie, recycling, energie). Shell Chemicals Park is het eerste bedrijf dat zich er zo’n 50 jaar geleden vestigde en behoort tot de grootste chemische complexen van Europa. 


MULTIMODAAL LOGISTIEK KNOOPPUNT

Moerdijk staat bekend als een groeiend multimodaal logistiek knooppunt, ideaal gelegen in de Vlaams Nederlandse delta. Vanuit Moerdijk hebben bedrijven de beschikking over een uitgebreid shortsea netwerk, een groeiend aantal bestemmingen per spoor, de binnenvaart, wegen en een buisleidingenstraat.


OP- EN OVERSLAG

In Moerdijk zorgen 6 stuwadoors voor de op- en overslag van goederen. Zij fungeren ook als depot voor grote deepsea rederijen. Steinweg Delta Marine Terminal, Combined Cargo Terminals, Van der Vlist Terminal Moerdijk B.V., Overslagbedrijf Moerdijk B.V, Euro-Rijn International B.V., B.V. Zeehavenbedrijf Dordrecht, Moerdijk Container Terminals, we gaan ze allemaal van dichtbij bekijken tijdens de havenrondvaart door Moerdijk!


PROGRAMMA
  • 14.30 – 15.00 Opstappen
  • 15.00 – 17.00 Rondvaart
  • 17.00 - 17.30 Afstappen

 


SAVE THE DATE - AANMELDEN KAN BINNENKORT

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...