220902-RPPC Mirjam Lems Fotografie_DSA1144

Rondvaart Krimpen aan den IJssel

2023-04-20T00:00:00 2023-04-20T00:00:00
Krimpen aan den ijssel

netwerken op het water

In samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel organiseren wij op donderdag 20 april 2023 een rondvaart.

 

Stap aan boord en ontdek de prachtige wateren van Krimpen aan den IJssel! Een unieke kans om het gebied vanaf het water te beleven, de bedrijvigheid te beleven en vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven te ontmoeten.

 

Als de grootste havenstad van Europa zijn de Rotterdammers gewend aan indrukwekkende schepen en vrachtvervoer, maar er is meer en dat laten we graag zien.


GESCHIEDENIS

 

Krimpen is door zijn ligging te midden van de grote rivieren de IJssel en de Lek van oudsher een uitermate geschikte plek voor de scheepsbouw en maritieme en watergebonden industrie. De eerste verwijzingen naar een werf in Krimpen vinden we al rond het jaar 1600.

 

Meerdere werven hebben in Krimpen hun plek gehad, en sommigen bestaan nog steeds, zoals de scheepswerf Van der Giessen (nu Royal IHC) en scheepswerf Buijs.

 

Al deze maritieme bedrijvigheid zorgt ook voor een goed klimaat voor toeleveranciers van maritieme producten. Bedrijven als Hollandia, Aleweijnse en Deno hebben allemaal Krimpen aan den IJssel als thuisbasis.

 

 

Deze tocht is zowel voor de Krimpenaren als voor de leden van RPPC een prima gelegenheid om elkaar nader te leren kennen en contact te leggen. Kortom, schrijf je in en stap aan boord op 20 april!

PROGRAMMA

 

  • 14.30: Ontvangst aan boord
  • 15.00: Vertrek
  • 17.00: Terug aan de kade
  • 17.30: Einde programma

 

 

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...