HERO PM Zwitserland

Promotiereis Zwitserland - Bazel

2024-03-27T16:30:00 2024-03-27T21:00:00
Safran Zunft Bazel, Zwitserland

Building a digital and sustainable Rhinecorridor together

Met een marktaandeel van ruim 100.000 TEU in 2022 is Rotterdam een zeer belangrijke zeehaven voor het containervervoer van en naar Zwitserland. Daarnaast wordt er in de bulksector naar een verbreding van goederenstromen gekeken. Dit door de internationaal sterk groeiende behoefte aan nieuwe energievormen. Rotterdam en Bazel zijn daarmee via de Rijn, het spoor en de weg nauw met elkaar verbonden.

“Ik zie Rotterdam en Bazel als twee heel belangrijke draaischijven voor de logistiek en de regionaal verbonden economieën,” zegt Howard Lamb, International Representative van Havenbedrijf Rotterdam voor Zwitserland en Oostenrijk. Hij noemt de tri-modaliteit van beide havens een 'Unique Selling Point'.

Het is dus niet voor niets dat RPPC, in nauwe samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam en de Nederlandse Ambassade in Zwitserland, je hartelijk uitnodigt om deel te nemen aan de promotiereis naar Bazel op 27 maart. Tijdens het evenement kunnen RPPC-leden met ondernemers uit Zwitserland, Frankrijk en Duitsland netwerken en de wederzijdse relaties verdiepen.


Verwachtingen waarmaken

“We hebben een sterk marktaandeel van de Zwitserse markt,” legt Koen Jellema, Business Manager Commercial voor Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk bij Havenbedrijf Rotterdam, uit. “Dat betekent dat we een belangrijke rol spelen in de Zwitserse economie.”

Dit feit brengt volgens Jellema een verplichting met zich mee om de diensten die Nederlandse ondernemers en het havenbedrijf zelf leveren voortdurend te verbeteren “Een heel belangrijk element van deze promotiereis is voor mij dat we goed luisteren naar de input van onze buitenlandse relaties om aan hun verwachtingen te kunnen blijven voldoen.”


Digitalisering en verduurzaming  

'Building a digital and sustainable Rhinecorridor together' zal een belangrijke boodschap zijn op 27 maart. Het hoger management van de havens van Bazel, Duisburg en Rotterdam is aanwezig om een statement af te geven over de voortgang van de digitalisering van de rijncorridor. Jellema: “Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de koppeling tussen Portbase en Rhine Ports Information System om de rijncorridor digitaal te verknopen. Dit moet de transparantie en efficiëntie verbeteren in de hele keten.”


Ronde tafel sessies 

Wil jij als bedrijf met de deelnemers in gesprek en de projecten en innovaties op het gebied van verduurzaming en digitalisering onder de aandacht brengen? Dan bestaat de mogelijkheid een ronde tafel te hosten. Neem hiervoor contact op met Susan.


Wie ga je ontmoeten?
  • Verladers
  • Expediteurs
  • Vertegenwoordigers van de industrie
  • Relaties van de Nederlandse Ambassade
  • Hoger management havens Duisburg, Bazel en Rotterdam
  • Rotterdamse bedrijfsleven gericht op de Zwitserse markt

Aanmelden

Meld je aan voor deze interessante reis en deel jullie ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming en digitalisering met de deelnemers. Aanmelden kan via onderstaande knop Aanmelden.

 

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
Programma
27-03-2024
12:30 - 15:30 uur
Rhenus Terminal Tour (Basel) Optioneel
16:30 - 17:30 uur
Registratie, ontvangst en bezoek marktplaats
17:30 - 18:30 uur
Plenair programma

Welkom namens RPPC en Havenbedrijf Rotterdam – Hedi Visscher – Directeur RPPC
Welkom namens de Nederlandse Ambassade – Karin Mössenlechner, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden
Interview: Together we build a digital and sustainable Rhinecorridor – Florian Röthlingshöfer – CEO, Port of Switzerland, Lars Nennhaus – COO/CTO, Duisport en Matthijs van Doorn – Vice President Commercial, Port of Rotterdam

18:30 - 19:00 uur
Rondetafelsessie, ronde 1
19:00 - 19:30 uur
Pauze, netwerken en bezoek martkplaats
19:30 - 20:00 uur
Rondetafelsessie, ronde 2
20:00 - 20:15 uur
Plenaire afsluiting
20:15 - 21:30 uur
Dinner (walking dinner), netwerken en bezoek marktplaats