HERO-achterland algemeen

Promotiereis Zwitserland

2022-04-20T00:00:00 2022-04-21T00:00:00
Bazel Zwitserland

Save the date!

Bazel heeft een zeer strategische ligging aan de Rijn en beschikt bovendien over prima spoor- en wegverbindingen. Gelegen op een echt drielandenpunt met in de buurt Mullhouse (Frankrijk) en Freiburg (Duitsland) is Bazel een belangrijk internationaal knooppunt. De recent geopende trimodale terminal is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van Bazel tot logistiek knooppunt in de regio.

Van oudsher heeft Rotterdam een goede relatie met Bazel en door de ligging aan de Rijn is binnenvaart altijd een belangrijke modaliteit geweest. Recente lage waterstanden hebben het intermodale bewustzijn in de regio aangewakkerd en de interesse in spoor- en wegverbindingen is dan ook fors gegroeid. Daarbij komt dat de bedrijven in de regio zeer geïnteresseerd zijn in innovatie en daarmee ook in vernieuwende logistieke oplossingen. Digitalisering en optimalisering van de supply chain zijn belangrijke onderwerpen bij de bedrijven in de regio.

 

In 2022 staat er weer een promotiereis naar Zwitserland op het programma. Deze zal vermoedeijk plaatsvinden in de week van 18-22 april.

De exacte data en locatie worden nog bekendgemaakt.

Heb je vragen over deze reis of wil je hier een inhoudelijke bijdrage aan leveren? Neem dan contact op met Susan Dijkstra.

Partner

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade te Bern.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...