HERO Basel (1)

Promotiereis Zwitserland

2020-09-23T00:00:00 2020-09-23T00:00:00
Bazel Zwitserland

Zwitserland

Bazel heeft een zeer strategische ligging aan de Rijn en beschikt bovendien over prima spoor- en wegverbindingen. Gelegen op een echt drielandenpunt met in de buurt Mullhouse (Frankrijk) en Freiburg (Duitsland) is Bazel een belangrijk internationaal knooppunt. De recent geopende trimodale terminal is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van Bazel tot logistiek knooppunt in de regio.

Van oudsher heeft Rotterdam een goede relatie met Bazel en door de ligging aan de Rijn is binnenvaart altijd een belangrijke modaliteit geweest. Recente lage waterstanden hebben het intermodale bewustzijn in de regio aangewakkerd en de interesse in spoor- en wegverbindingen is dan ook fors gegroeid. Daarbij komt dat de bedrijven in de regio zeer geïnteresseerd zijn in innovatie en daarmee ook in vernieuwende logistieke oplossingen. Digitalisering en optimalisering van de supply chain zijn belangrijke onderwerpen bij de bedrijven in de regio.

Kortom, de hoogste tijd voor een presentatie van de haven van Rotterdam en het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Op 23 september organiseren wij vanaf 16.30 een bijeenkomst in het authentieke en opvallende ‘Altes Kraftwerk’, een oude productie- en testlocatie voor generatoren en transformatoren. Daar willen we de vertegenwoordigers van de regionale bedrijven (hernieuwd) kennis laten maken met de mogelijkheden en voordelen van intermodale verbindingen via Rotterdam. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: Rotterdam als ‘Gateway to Basel and Basel’s Gateway to the world’, digitalisering in de haven en de supply chain, temperatuurgecontroleerde logistiek, energietransitie, Port Community Systemen, douaneafhandeling en uiteraard het dienstenpakket van de Rotterdamse ondernemingen.


Wie gaat u ontmoeten?
  • Verladers
  • Expediteurs
  • Logistiek dienstverleners
  • Chemische industrie
  • Pharma industrie
  • Relaties Nederlandse Ambassade

Waar komen de gasten vandaan?
  • Zwitserland
  • Duitsland
  • Frankrijk

Heeft u verbindingen met Zwitserland en/of bent u geïnteresseerd in deze handelsregio? Dan mag u deze promotiereis zeker niet missen. Dit is hét moment om uw bedrijf te presenteren aan ondernemers die behoefte hebben aan betrouwbare, innovatieve en toegewijde partners, waarmee een goede en langdurige band kan worden opgebouwd.

Ga met ons mee, presenteer u zelf en uw bedrijf aan deze interessante doelgroep. Deze reis wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade wiens medewerkers actief bijdragen aan de totstandkoming. De ambassadeur verzorgt het welkomstwoord, ook de honorair consul is tijdens het evenement aanwezig.

Wij als RPPC doen er alles aan om onze promotiereis zo veilig mogelijk te laten verlopen. Hierin volgen we de wet- en regelgeving op het gebied van de uitvoering van live-events van het gastland en de adviezen van ons eigen RIVM.

 

Partner

NL_Branding_Netherlands_LR.jpg

 


Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade te Bern.

 

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
Programma
23-09-2020
16:30 - 17:30 uur
Registratie, ontvangst en bezoek marktplaats
17:30 - 17:50 uur
Plenair programma
17:50 - 18:20 uur
Rondetafelsessie, ronde 1
18:20 - 18:45 uur
Pauze, netwerken en bezoek martkplaats
18:45 - 19:15 uur
Rondetafelsessie, ronde 2
19:15 - 21:00 uur
Dinner (walkingdiner), netwerken en bezoek marktplaats