Mercedes Benz Museum D

Promotiereis Stuttgart

2022-06-23T16:30:00 2022-06-23T21:30:00
Stuttgart Duitsland

Promotiereis Stuttgart
Baden-Württemberg

Baden–Württemberg is een van de deelstaten die op kop loopt in de Duitse economie. Deze Zuid-Duitse deelstaat is tevens een van de meest innovatieve regio’s van Europa. Stuttgart is daarbinnen het economisch centrum van Baden-Württemberg en één van de grootste industriecentra van Europa.

Deze regio is de vestigingsplaats voor de automobiel- en toeleveringsindustrie. Fabrikanten als Mercedes-Benz en Porsche hebben deze regio wereldwijd op de kaart gezet. Op de tweede plaats van de industriebranches staat de machinebouw en daarnaast is ook de chemische industrie goed vertegenwoordigd in de regio.


Kansen voor de Rotterdamse haven en onze leden

Voor de haven van Rotterdam en onze leden liggen er volop kansen om het marktaandeel te vergroten en de samenwerking verder te versterken. Rotterdam profileert zich als logistieke partner voor de regio en als de aanjager van digitalisering en energietransitie. Dat is ook de reden dat voor het eerst de online productie 'Supply Chain Talks' van Port of Rotterdam op locatie worden georganiseerd en uitgezonden.

Naast dit inmiddels bekende - en dit keer hybride event - organiseert RPPC op donderdag 23 juni een promotiebijeenkomst in deze belangrijke Duitse metropool regio.

Actuele thema’s zullen aan bod komen tijdens deze bijeenkomst, zoals de spoorverbindingen met Stuttgart, de nieuwste digitale toepassingen en energietransitie met onderwerpen zoals walstroom, waterstof en CO2-reductie. Ook wordt er natuurlijk aandacht besteed aan de klantvriendelijke Nederlandse douane en de vele Nederlandse belastingfaciliteiten. Tot slot ook aandacht voor containerlogistiek met onderwerpen als gekoeld transport en chemicaliën transport.

Heb je interesse in deze regio? Grijp deze kans en reis met ons mee. Wil je ook een rondetafelgesprek leiden? Geef dit dan aan bij je registratie.

Port of Rotterdam Supply Chain Talks

Port of Rotterdam organiseert haar 6e editie van de Supply Chain Talks, de online talkshow voor logistieke professionals, deze keer live vanuit het Mercedes Benz Museum in Stuttgart. Het is mogelijk om, voorafgaand aan de promotiereis (zie programma), bij de uitzending aanwezig te zijn. Je kan dit aangeven op het inschrijfformulier.

Tijdens de talkshow wordt ingegaan op de huidige situatie in de container supply chain: wat is de impact van de nieuwe sancties tegen Rusland, de lockdowns in China en waarom is cybersecurity belangrijker dan ooit? Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de overige recente ontwikkelingen in dé Mainport van Europa. De gasten aan tafel zijn van o.a.: Douane, Portbase, DP World, Flexport, DB Schenker, ERS en Havenbedrijf Rotterdam.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
Programma
23-06-2022
15:00 - 15:30 uur
Inloop Supply Chain Talks (optioneel)
15:00 - 16:30 uur
Rondleiding museum (optioneel)
15:30 - 15:45 uur
Opening Supply Chain Talks
16:00 - 17:00 uur
Supply Chain Talks (optioneel)
16:30 - 17:30 uur
Inloop, bezoek Rotterdam marktplaats en netwerken
17:30 - 17:55 uur
Aanvang plenair programma
18:00 - 18:30 uur
Rondetafelgesprekken, ronde #1
18:30 - 18:50 uur
Pauze, bezoek Rotterdam marktplaats en netwerken
18:55 - 19:25 uur
Rondetafelgesprekken, ronde #2
19:30 - 19:45 uur
Plenaire afsluiting
19:45 - 21:30 uur
Walking dinner, bezoek Rotterdam marktplaats en netwerken