Port-of-Rotterdam-containerbarge-under-bridge-HBR-VRIJ

Promotiereis Stuttgart

2019-10-30T00:00:00 2019-10-30T00:00:00
Mercedes Benz Museum, Stuttgart Duitsland

Promotiereis Stuttgart

Kom in contact met potentiele opdrachtgevers uit de regio Stuttgart. Tijdens deze promotiereis kunt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan interactieve sessies met logistieke eindbeslissers uit deze handelsregio.

Profiteert u mee van de snelle groei in Baden-Württemberg?

Baden–Württemberg is één van de deelstaten die op kop loopt in de Duitse economie. Deze Zuid-Duitse deelstaat is tevens een van de meest innovatieve regio’s van Europa onder andere op het gebied van smart en green mobility. Stuttgart is hét economisch centrum van Baden-Württemberg en tevens één van de grootste industriecentra van Europa.

Deze regio is dé vestigingsplaats voor de automobiel- en toeleveringsindustrie. De merken Mercedes en Porsche hebben deze regio wereldwijd op de kaart gezet. Op de tweede plaats van de industriebranches staat de machinebouw, met name de werktuigmachinebouw neemt een belangrijke plek in op de wereldranglijst.

Kansen voor de Rotterdamse haven en onze leden

Voor de haven van Rotterdam en onze leden liggen er volop kansen om het marktaandeel te vergroten, de positie als belangrijkste importhaven van het Duitse achterland te verstevigen én de positie als exporthaven verder uit te breiden.

Op veler verzoek organiseert RPPC op woensdag 30 oktober een promotiebijeenkomst naar deze belangrijke Duitse metropool regio.

Actuele thema’s zullen aan bod komen tijdens deze bijeenkomst, zoals de uitbreiding van de spoorverbindingen in Stuttgart die voor voor een groter marktaandeel van de haven van Rotterdam in Zuidwest-Duitsland zullen gaan zorgen.

Na het spoor is de binnenvaart de nummer drie in de Duitse logistieke mix. Na de Nederlandse binnenvaart vormt de Duitse binnenvaart de grootste binnen Europa. De sector is echter kwetsbaar voor de gevolgen van de klimaatverandering. Zo veroorzaakte de recordzomer van 2018 bijvoorbeeld een laag waterpeil op de belangrijkste binnenwateren en vestigde een negatief record voor de industrie:.

Denk ook aan de opkomende concurrentie van de Zuid havens Koper en Trieste. Tot slot zal uiteraard het onderwerp Brexit aan bod komen, Duitsland exporteert een grote hoeveelheid industriële producten naar Engeland (via Rotterdam), alleen al zo’n 800.000 auto’s op jaarbasis. De gevolgen van een Brexit zullen met name impact hebben op de regio Stuttgart. Hoe wordt daarop ingespeeld?

Kennis delen, netwerken en de Port of Rotterdam-marktplaats

Mis deze gelegenheid niet, ontmoet interessante gasten en bekijk samen met hen de mogelijkheden om de im- en exportstromen te optimaliseren. Neem deel aan de interactieve rondetafelgesprekken en benut de uitgebreide netwerkmogelijkheden.

Aan deze bijeenkomsten hebben wij voor de deelnemende leden het element de Rotterdam Marktplaats toegevoegd. Zowel voorafgaand tijdens de inloop, als tijdens het netwerkdiner zullen de gasten deze Marktplaats, die zal bestaan uit een verzameling van presentatiestations, kunnen bezoeken. Ieder deelnemend lid kan desgewenst over een eigen station beschikken, waar het bedrijf op een aantrekkelijke manier wordt geprofileerd.

Een unieke locatie

Deze promotiereis vindt plaats op een unieke locatie in Stuttgart, het Mercedes Benz Museum. Het museum vertelt de historie van het merk Mercedes-Benz en de daarmee geassocieerde merken. Het prachtige gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Ben van Berkel (UNStudio). Sinds de opening van deze internationale attractie in 2006 hebben al meer dan tien miljoen mensen deze locatie bezocht. Tijdens onze netwerkbijeenkomst is er uiteraard gelegenheid om dit unieke museum te bekijken en beleven.

Globaal programma, 17.00-21.30 uur

  • Tour door het Mercedes Benz Museum (optioneel, zonder extra kosten)
  • Ontvangst met welkomstdrankje
  • Start avondprogramma met plenaire zitting
  • Rondetafelgesprek deel I
  • Netwerkgelegenheid hapje & drankje
  • Rondetafelgesprek deel II
  • Netwerkgelegenheid met diner

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...