HERO-Containers-binnenvaart-D

Port Call Zwitserland en Oostenrijk: (Duits)

2021-04-08T11:00:00 2021-04-08T12:00:00
Online

Zwitserland en Oostenrijk

De handelsvolumes tussen de Alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk en Nederland laten al jaren een stijgende lijn zien. Tijdens een Port Call op 8 april bespreekt RPPC, samen met professionals uit de branche, hoe Zwitserse, Oostenrijkse en Rotterdamse ondernemers kunnen profiteren van deze goederenstromen.

De handel met Oostenrijk was is in 2019 goed voor 9,3 miljard euro, van en naar Zwitserland werd voor 10 miljard euro verhandeld. Medicinale en farmaceutische producten hebben bij beide bestemmingen een groot aandeel in de handel, naast fruit (vooral naar Oostenrijk), droge bulk en wetenschappelijke apparatuur.


Goede infrastructuur

Alle modaliteiten kunnen profiteren van de kracht van de Rotterdamse haven als het gaat om de handel met deze landen. Naast het wegtransport, bestaat via de Rijn en (in het geval van Oostenrijk) de Donau een efficiënte en betrouwbare verbinding. De binnenhavens van met name Wenen en Bazel groeien sterk en investeerden in de infrastructuur. Ook over het spoor zijn er voor de beide Alpenlanden goede verbindingen vice versa; een groot aantal operators is actief op een fijnmazig spoorwegnet.

Minstens zo belangrijk zijn de faciliteiten in de Rotterdamse haven, als Gateway to Europe. Natuurlijk geldt dat voor de fysieke infrastructuur die de komende jaren nog eens wordt versterkt. Daarnaast beschikt de haven – de grootste fruithaven van Europa – over voldoende koel- en reefer capaciteit.


THEMA’S EN SPREKERS
 • WELKOM EN OPENING
  Saskia Harthoorn, Senior officer Economy & Trade, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden
 • INFRASTRUCTUUR EN INTEGRALE PLANNING
  Matthijs van Doorn, Director Logistics, Havenbedrijf Rotterdam
 • ROTTERDAM COOLPORT
  Joost Heere, Commercial Manager bij Kloosterboer Cool Port Rotterdam B.V.
 • SPOORVERBINDINGEN
  Mark Jansen, Director Operations, Hupac Intermodal NV
 • FARMACEUTISCHE PRODUCTEN PER BARGE
  Michel Bot, Sales en marketing manager, Danser Group

Zakendoen via Rotterdam, import of export, met en vanuit Oostenrijk en Zwitserland is zeer aantrekkelijk en biedt vele voordelen voor zowel ondernemingen uit de twee Alpenlanden als ook voor Nederlandse ondernemingen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, de uitdagingen, de kansen en voordelen van het routeren van lading via Rotterdam van en naar Oostenrijk en Zwitserland? Schrijf je dan nu in voor deze boeiende Port Call. 


DATUM / TIJD

Donderdag 8 april van 11.00 - 12.00 uur. 


HOE WERKT HET?

Voor aanvang ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...