header-01 (1)

Port Call: agenda-update met gastspreker

2020-04-15T09:00:00 2020-04-15T10:00:00
Online bijeenkomst

Interactieve dagstart / coffee break met gastsprekers

Selina Zhang belt live in vanuit China om verslag te doen van de ontwikkelingen daar.

  • Jin Chen, hoofd en oprichter van de Dutch China Desk bij Grant Thornton
  • Selina Zhang, Chief Representative China bij Broekman Logistics

Vanaf woensdag 15 april organiseren wij - zolang de Corona-maatregelen van kracht zijn - tweewekelijks een 'Port Call' voor onze leden. Tijdens deze interactieve online bijeenkomst informeer ik u 's ochtends tijdens de koffie over de status van onze beursdeelnames, promotiereizen en bijeenkomsten.

Ook krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen aan ons team en hebben we iedere editie een 'lid aan het woord' over bijvoorbeeld trends, ontwikkelingen, projecten of nieuws met betrekking tot het coronavirus. Voor deze eerste editie hebben wij Jin Chen (Grant Thorton) bereid gevonden om ons meer te vertellen over de huidige ontwikkelingen in China.

Onderwerpen
  • Algemene informatie RPPC-bijeenkomsten
  • Diverse promotiereizen
  • Breakbulk Europe
  • Ontwikkelingen China

Gastspreker

In China lijkt de economie weer op te starten, bovendien helpen zij andere landen in de strijd tegen het Coronavirus. Waarom doen ze dit? Hoe kritisch moeten we op China zijn? Wat is hun volgende stap? Wat voor gevolgen heeft deze crisis op China? Zijn de kansen voor Nederlandse ondernemingen door de crisis veranderd in relatie tot zakendoen met China? Waar moeten wij op letten?

Tijdens deze sessie bespreekt Jin Chen (hoofd en oprichter van de Dutch China Desk bij Grant Thornton) hoe haar Chinese klanten met de Coronacrisis omgaan en wat wij als Nederlanders daarvan kunnen leren.

Jin adviseert Chinese en Nederlandse multinationals om hun internationale business model zo optimaal mogelijk in te richten. Daarnaast promoveert zij op de impact van cultuurverschillen tussen China en Europa op het gebied van het internationaal belastingrecht aan de Universiteit Maastricht.


Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvangt u een mail met een link die toegang geeft tot deze interactieve bijeenkomst. We maken gebruik van een programma voor videobellen.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
Programma
03-04-2020
08:50 - 09:00 uur
Digitale 'inloop' met voorstelronde
09:00 - 09:15 uur
Update RPPC-events, Albert Straatman
09:15 - 09:35 uur
Presentatie Jin Chen, hoofd Grant Thornton Dutch China Desk
09:35 - 09:45 uur
Q&A