HERO_PortCall_MakersDistrict

Port Call Rotterdam Makers District

2021-06-16T09:00:00 2021-06-16T10:00:00
Online

Meet the makers

HET ROTTERDAM MAKERS DISTRICT IS DÉ PLEK IN DE REGIO VOOR DE INNOVATIEVE MAAKINDUSTRIE.

Het Makers District, bestaand uit de gebieden RDM Rotterdam en Merwe-Vierhavens (M4H) leent zich er perfect voor, jonge bedrijven kunnen hier doorgroeien naar grote gevestigde ondernemingen.

Grote bedrijven kunnen hier experimenteren met nieuwe producten of processen. Er worden nieuwe technologieën uitgedacht, getest en toegepast. Deze nieuwe technologieën zijn gebaseerd op digitalisering, robotisering, additive manufacturing, en op het toepassen van nieuwe, duurzame energie en materialen. Dit maakt het Makers District tot een proeftuin en etalage van de nieuwe economie. Voor iedereen zichtbaar.


PORT CALL

Tijdens deze Port Call laten Jouke Goslinga (Programmadirecteur RDM Rotterdam) en René Schmitt (Real Estate Manager - RDM & M4H) zien wat voor soort bedrijven zij naar Rotterdam halen, waarom deze bedrijven van toegevoegde waarde zijn voor de haven en wat zij kunnen betekenen voor RPPC-leden. Ook nemen wij de deelnemers mee naar een aantal succesvolle samenwerkingen die zijn ontstaan vanuit het Rotterdam Makers District.


Autonoom varen

Eén van de gasten in onze studio is Vincent Wegener, ondernemer en medeoprichter van onder andere Captain AI.

De toenemende drukte binnen havens en de moeite bij het vinden van voldoende gekwalificeerd scheepvaartpersoneel, vormen een belangrijke uitdaging voor veel havens en schipeigenaren. Captain AI speelt hierop in door het ontwikkelen van software om veilig autonoom te kunnen varen. Door gebruik te maken van simulatiesoftware en Artificial Intelligence (AI), kan Captain AI aan miljoenen gecompliceerde situaties worden onderworpen.

Vincent Wegener legt onder andere uit hoe de software zichzelf leert om de juiste beslissingen te nemen. Hij verwacht dat zij met deze software uiteindelijk een aanzienlijk veiligere omgeving kunnen creëren op het water waar op dit moment meer dan 75% van de ongelukken veroorzaakt wordt door een menselijke fout.

Meld je nu aan voor deze inspirerende en innoverende Port Call en zie wat innovatie kan betekenen voor onze haven én jouw bedrijf. 


DATUM / TIJD

Woensdag 16 juni februari van 09.00 - 10.00 uur


HOE WERKT HET?

Voor aanvang ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...