RPPC_HERO_Havenvrouw-Haventalent

Port Call Havenvrouw en Haventalent

2021-05-26T09:00:00 2021-05-26T10:00:00
Online

Annet Koster & Jan van Dinther

In 2020 werd Annet Koster verkozen tot Havenvrouw van het jaar en Jan van Dinther tot Jong Haventalent 2021. Ruim vijf maanden later gaan wij tijdens onze Port Call met hen in gesprek, over de ervaringen die zij hebben opgedaan, de media-aandacht die is ontstaan en hoe zij invulling geven aan deze bijzondere titels. 

Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn het vaccinatieprogramma voor zeevarenden, de Logistieke Alliantie, energietransitie, verduurzaming en de uitdaging hoe jongeren te blijven enthousiasmeren voor een carrière in de maritieme sector.


KORTE REPORTAGES

Tijdens de Port Call nemen Annet en Jan de kijkers mee naar plekken in de Rotterdamse haven die voor hen een persoonlijke betekenis hebben. Zo lopen we met Annet over de Parkkade, waar zij vertelt over haar wandelingen daar als kind. En vertelt Jan op Maasvlakte 2 hoe het avontuur van de Jong Haventalent-verkiezing voor hem is begonnen. 


Over Annet Koster

Sinds 1 maart 2018 is Annet Koster directeur van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR). Zij zet zich met haar team in voor de belangen van de ondernemers in de Nederlandse zeescheepvaart: de Nederlandse reders willen wereldwijd onbelemmerd kunnen ondernemen met schone schepen die veilig varen met bekwame bemanning. In het afgelopen jaar heeft de KVNR zich ook vooral kunnen inspannen voor het op gang brengen en houden van bemanningswisselingen. Daarvoor is Annet gekozen tot Havenvrouw van het Jaar. Vóór de KVNR was Annet jaren werkzaam voor de werkgeversvereniging MKB-Nederland.


Over Jan van Dinther

Jan van Dinther, 27 jaar, is werkend bij Siemens als Energy Transition Developer, wat inhoudt dat hij software ontwikkelt die oplossingen bieden voor uitdagingen in de energietransitie. Op dit moment is hij werkzaam aan het project Gridmaster waarin hij met vele andere organisaties software ontwikkelt om beter te kunnen plannen waar en wanneer extra elektriciteitsinfrastructuur en waterstofinfrastructuur nodig is. Als Jong Haventalent wil hij met zijn enthousiasme over de energietransitie veranderingen teweeg brengen in 2021.


DATUM / TIJD

Woensdag 26 mei van 09.00 - 10.00 uur. 


HOE WERKT HET?

Voor aanvang ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...