HERO Brexit

Port Call: Get Ready for Brexit

2020-11-04T09:00:00 2020-11-04T10:00:00
Online

Haven van Rotterdam is ‘Ready for Brexit’

Vanaf 1 januari 2021 gelden er douaneformaliteiten voor al het goederenverkeer tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Als haven van Rotterdam zijn wij hierop voorbereid. Via Get Ready for Brexit is een ketenbrede oplossing voor Brexit in de Nederlandse havens ontwikkeld. Zo reist lading ook na de Brexit onveranderd snel via onze haven.

Het vervoer met het Verenigd Koninkrijk begint in 2021 altijd met een aangifte bij de Douane. Is dit gedaan, dan moeten deze douanedocumenten via Portbase (het Port Community System van de Nederlandse havens) digitaal worden voorgemeld bij de terminals. Bij alle ferryterminals en de meeste shortsea-terminals is deze digitale voormelding verplicht. Alleen dan kan de lading steeds snel de terminal op en af.


Vijf stappen

Géén digitale voormelding betekent géén toegang tot de terminal. Om dit te voorkomen, zijn in iedere logistieke keten goede afspraken nodig wie wat doet. Get Ready for Brexit heeft dat samengebracht in 5 eenvoudige stappen. 

Tijdens de Port Call bespreken wij deze vijf stappen en gaan we met een aantal RPPC-leden in gesprek over hun voorbereiding op Brexit.


Sprekers

Aan deze Port Call nemen deel:

  • Martijn Hordijk, Portbase
  • Lucien Stötefalk, DFDS
  • Kees Neele, Neele-Vat Logistics

Uw host tijdens deze Port Call is Albert Straatman van RPPC.


Stel uw vragen aan de sprekers

Heeft u vragen die u graag beantwoord zou willen zien tijdens deze Port Call? U kunt deze meesturen met het aanmeldformulier.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...