Dry Bulk - HERO

Port Call Dry Bulk

2021-10-13T12:00:00 2021-10-13T13:00:00
Online

Droge bulk: een blik op de toekomst

De overslag van droge bulk, en dan vooral steenkool en ijzererts, was ooit de basis van het succes van Port of Rotterdam. Decennia voor de opkomst van de container, zorgde het Duitse Wirtschaftswunder voor een belangrijke rol voor de haven.

Het belang van de overslag van energiekolen werd in de loop van de jaren steeds groter, maar staat nu onder druk. In het achterland, maar zeker ook in Nederland, worden steeds meer elektriciteitscentrales gesloten. Welke effecten heeft dat op deze ladingstroom?

Voorlopig is steenkool voor de hoogovens van belang, en ook de verwerking van ertsen houdt zeker stand. Een groeimarkt leek biomassa, maar ook daar is de politieke besluitvorming grillig.

Aan de andere kant wist deze sector als geen andere automatisering en vooral ook robotisering in te zetten op de terminals. Dry bulk wist zich steeds aan te passen aan - en in te spelen op - veranderingen. Waar droge bulk, zeker bij erts en kolen, een importgedreven ladingstroom is, zijn er nu wellicht kansen in de export: denk aan schroot en granen.


UITDAGINGEN

Wat zien de spelers in de droge bulk als de grote uitdagingen én vooral, hoe spelen ze daar nu al op in? Welke onderwerpen zijn voor hen het belangrijkste en hoe kunnen de spelers elkaar versterken in deze markt?

Tijdens deze Port Call Dry Bulk, gaan we in gesprek met de hele keten: een verlader, een terminal, een vervoerder en een inspecteur. Gezamenlijk worden thema’s besproken én bediscussieerd!


SPREKERS
  • Mels Dees – Moderator
  • Nicole van Klaveren – Director business development & sales Commodities NW Europe - Bureau Veritas Group
  • Dennis Schenk - Managing Director - Peterson Rotterdam
  • Gerard de Jong – Managing Director - BSR Van Uden Stevedoring
  • Peter Kelly – Head of Agency - Rhenus-LBH Partnership B.V

VOORLOPIG PROGRAMMA
  • Update vanuit de sector
  • Introductie deelnemende bedrijven
  • Gesprek met stellingen en peilingen
  • Q&A

Uiteraard kan je als kijker je vragen stellen en meningen delen via de chat. Mocht je zelf onderwerpen willen aandragen, mail deze dan voor 29 september naar rppc@rppc.nl .


DATUM/TIJD

Woensdag 13 oktober 2021, n.t.b.


HOE WERKT HET?

Voor aanvang ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...