Dry Bulk - HERO

Port Call Dry Bulk

2021-10-13T12:00:00 2021-10-13T13:00:00
Hybride event (online of live)

Droge bulk: een blik op de toekomst

De overslag van droge bulk, en dan vooral steenkool en ijzererts, was ooit de basis van het succes van Port of Rotterdam. Decennia voor de opkomst van de container, zorgde het Duitse Wirtschaftswunder voor een belangrijke rol voor de haven.

Het belang van de overslag van energiekolen werd in de loop van de jaren steeds groter, maar staat nu onder druk. In het achterland, maar zeker ook in Nederland, worden steeds meer elektriciteitscentrales gesloten. Welke effecten heeft dat op deze ladingstroom?

Voorlopig is steenkool voor de hoogovens van belang, en ook de verwerking van ertsen houdt zeker stand. Een groeimarkt leek biomassa, maar ook daar is de politieke besluitvorming grillig.

Aan de andere kant wist deze sector als geen andere automatisering en vooral ook robotisering in te zetten op de terminals. Dry bulk wist zich steeds aan te passen aan - en in te spelen op - veranderingen. Waar droge bulk, zeker bij erts en kolen, een importgedreven ladingstroom is, zijn er nu wellicht kansen in de export: denk aan schroot en granen.


UITDAGINGEN

Wat zien de spelers in de droge bulk als de grote uitdagingen én vooral, hoe spelen ze daar nu al op in? Welke onderwerpen zijn voor hen het belangrijkste en hoe kunnen de spelers elkaar versterken in deze markt?

Tijdens deze Port Call Dry Bulk, gaan we in gesprek met de hele keten: een verlader, een terminal, een vervoerder en een inspecteur. Gezamenlijk worden thema’s besproken én bediscussieerd!


SPREKERS
  • Mels Dees – Moderator
  • Nicole van Klaveren – Director business development & sales Commodities NW Europe - Bureau Veritas Group
  • Dennis Schenk - Managing Director - Peterson Rotterdam
  • Gerard de Jong – Managing Director - BSR Van Uden Stevedoring
  • Peter Kelly – Commercial Director - Rhenus-LBH Partnership B.V

DATUM/TIJD/LOCATIE

Woensdag 13 oktober 2021, 12.00 - 13.00 uur

Locatie studio Maindeck

Stationsstraat 2
3201 AS
Spijkenisse


HOE WERKT HET?

Bij je aanmelding geef je aan of je deze Port Call in de studio (live/fysiek) bij wilt wonen of de Port Call online volgt. Deelname is gratis.

Volg je de Port Call online, dan ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Vimeo. Ben je er live/fysiek bij, dan infomeren wij je binnenkort in een praktische informatiemail over alle details, waaronder het toegangsbeleid (testen voor toegang).

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
Programma
13-10-2021
11:30 - 12:00 uur
Inloop
12:00 - 13:00 uur
Port Call Dry Bulk (on-line uitzending met live publiek)
13:00 - 14:00 uur
Lunch en netwerken