HERO-Brexit

Port Call: Brexit’s not ‘done’ yet

2021-03-10T10:00:00 2021-03-10T11:00:00
Online

Samenwerking bepaalt het succes

Op 1 januari 2021 was de uittreding van het VK uit de EU een feit. Rotterdam, als één van de belangrijkste havens voor de im- en export van en naar het VK had zich goed voorbereid en dat is ook gebleken. Het is niet aan ons om te beoordelen hoe goed de zaken aan de Britse kant zijn afgehandeld, maar we weten wel dat er veel van elkaars ervaringen te leren is.

Wat is de stand van zaken nu, na ruim twee maanden? Is de rook opgetrokken en functioneren de logistieke verbindingen naar behoren? Hoe gaat het met onze leden die zaken doen in het VK, of ook daar kantoren hebben? En hoe hoe gaat het met de bedrijven daar? We gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen tijdens de Port Call International van 10 maart.


Border Operating Model

Dat is echter niet het enige. Over een maand treedt het 'Border Operating Model' in werking, de nieuwe VK-douane regels. De grote zorg is dat er dan opnieuw vertragingen aan de grenzen kunnen ontstaan, omdat bedrijven hier niet goed op voorbereid zijn. Er komen andere systemen en regels en het is belangrijk dat iedereen ook hier weer goed op voorbereid is. Om nog maar niet te beginnen over de toepassing van de 'rules of origin'. 

Kortom, een tweede fase in de Brexit staat voor de deur en het is belangrijk dat iedereen aan beide zijden van het kanaal weet wat hen te wachten staat, hoe ze daarin moeten samenwerken en wat ze kunnen verwachten. Doe je zaken met of aan de andere zijde van het kanaal? Meld je dan nu aan voor deze Port Call International.


Sprekers

We hebben diverse sprekers uit het bedrijfsleven vanuit Rotterdam én het VK, waaronder Kevin Walsh, UK Sales Director bij LV Shipping & Transport. Ook zal Mark Dijk, Manager External Affairs bij Havenbedrijf Rotterdam met ons terugblikken én vooruit kijken.


DATUM / TIJD

Woensdag 10 maart van 10.00 - 11.00 uur. 


HOE WERKT HET?

Voor aanvang ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...