HERO-Mainport Next V2

Mainport Next Event 2023

2023-11-15T00:00:00 2023-11-16T00:00:00
RDM Onderzeebootloods Rotterdam

Handige handen en slimme koppen gezocht tijdens Mainport Next Event 2023

Handige handen en slimme koppen gezocht tijdens Mainport Next Event 2023. De Rotterdamse haven heeft momenteel meer dan 10.000 openstaande vacatures en is op zoek naar handige handen en slimme koppen om deze te vullen. Om dit te bereiken organiseert EIC Mainport Rotterdam in samenwerking met Deltalinqs voor de derde keer het Mainport Next Event op 15 en 16 november 2023 in de RDM Onderzeebootloods.

Het Mainport Next Event is een tweedaags evenement waar bedrijven en vervolgopleidingen zich presenteren door middel van stands en prikkelende, interactieve doe-activiteiten. Het doel is om leerlingen uit de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs bekend te maken met de vele mogelijkheden die de Rotterdamse haven hen te bieden heeft en ze te enthousiasmeren voor een aansluitend vakkenpakket of vervolgopleiding.

“De haven is constant in beweging, met een blik op de toekomst. Duurzaamheid en milieu worden belangrijke onderwerpen. Daar zijn knappe koppen voor nodig. Mainport Next is de plek waar de havenwerknemers van de toekomst kennis maken met de bedrijven die er werkzaam zijn,” aldus Michiel Breijs, manager EIC Mainport Rotterdam.

Het aantal openstaande vacatures in de Rotterdamse haven is toegenomen ten opzichte van 2022 en dus een urgent probleem. Een tekort aan goed opgeleid personeel draagt hieraan bij. Daarom is het voor bedrijven in de Rotterdamse haven van groot belang om leerlingen uit alle opleidingsniveaus te laten zien welke goede loopbaanperspectieven de haven hen te bieden heeft.

“De werving van personeel begint al op de middelbare school. Daarom willen we met het Mainport Next Event zoveel mogelijk leerlingen bereiken en ze laten zien wat voor mooie carrièremogelijkheden er in de haven te vinden zijn,” aldus Breijs.

Het Mainport Next Event is de ideale plek voor leerlingen om kennis te maken met de havenwereld en zich te laten inspireren voor een passende vervolgopleiding of vakkenpakket. Het evenement trekt naar verwachting ruim 2000 potentiele haventoppers uit de regio Rotterdam en Drechtsteden.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...