HERO-interview Balkenende-OCR-01

In gesprek met Jan Peter Balkenende

dat worden de winnaars van morgen


Dit was slechts één van de inspirerende uitspraken die Jan Peter Balkenende deed tijdens zijn gesprek met Marjolein Boer (Port of Rotterdam) en Sylvia Boer (Amsterdam IJmuiden Offshore Ports). Zoals de achternaam doet vermoeden; twee zussen die actief zijn in twee verschillende havenregio's. Dit gesprek is dan ook gefaciliteerd om de havencommunities in Rotterdam en in Amsterdam een hart onder de riem te steken tijdens deze Corona-crisis.

We spraken met Jan Peter Balkenende vanuit zijn rol als voorzitter bij de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). Maar wat is de DSGC precies? Hoe kan het MKB een bijdrage leveren aan het thema duurzaamheid? Wat betekent deze nieuwe werkelijkheid voor Dhr. Balkenende zelf? Hoe kijkt hij naar het tekort aan technisch personeel? Deze vragen werden allemaal beantwoord tijdens een energiek gesprek, dat plaatsvond in het prachtige RDM Next op Rotterdam Heijplaat.


Vragen uit de Community

De leden van de Offshore Community Rotterdam en AYOP kregen vooraf de gelegenheid om vragen in te sturen aan de voormalig Minister-president van Nederland.

Zo vroeg Veronica Breed van Royal Roos zich af: "Met deze huidige crisis zien we dat veel noodhulpfondsen worden opgericht ten behoeve van de meer gevestigde conventionele industrie. Maar snel opschalen van nieuwe duurzame initiatieven wordt hierdoor enigszins teruggeworpen. Hoe voorkomen wij dat we in plaats van twee stappen vooruit, we weer twee stappen terug gaan?

Stelde Pamela van de Pol de vraag: "Hoe kunnen wij als 'Offshore Valley' het beste onze krachten bundelen van de aanwezige bedrijven en kennisinstellingen op gebied van energietransitie en duurzaamheid?"

Wilde Remco Streppel van Eneco graag weten: "Wat is de impact van deze crisis op de klimaatplannen?"

En een mooie afsluitende vraag kwam vanuit Port of Moerdijk, Manon Baartmans: "Zou u de mensen die op dit moment keihard aan het werk zijn in de havens, de industrie en de logistiek, een hart onder de riem willen steken?"


Bekijk het complete interview

Bent u ook benieuwd naar de antwoorden van Jan Peter Balkenende op bovenstaande vragen? Bekijk dan hier dan het complete interview (ca. 40 minuten).

Thumbnail-Balkenende-4x3