HERO RPPC (1)

FERM Port Cyber Café

2021-02-18T16:00:00 2021-02-18T17:00:00
Online

Cybersecurity in de logistieke keten

Het FERM Port Cyber Café staat deze keer in het teken van een onderzoek naar de cybersecurity kwetsbaarheden bij bedrijven in de transport en logistieke keten.

De afgelopen jaren zijn diverse cybersecurity-incidenten in het nieuws gekomen waaruit blijkt dat transport en logistiek een interessant doelwit zijn. Het consortium Cyber Security in Logistics heeft op basis van interviews en ethische hacks concrete handvatten geformuleerd om de beveiliging tegen cybercrime in de sector te verhogen. Doelstelling is het vergroten van het bewustzijn van het belang van digitale weerbaarheid in de logistieke keten en het bieden van concrete handvatten om de beveiliging tegen cybercrime te verbeteren.

Het onderzoek is, in opdracht van SmartPort, TLN, ACN, Reqon Security, Havenbedrijf Rotterdam en Cargonaut, door TNO uitgevoerd in de logistieke sector, maar veel van de concrete aanbevelingen zijn toepasbaar in alle sectoren. Vorige zomer heeft FERM in samenwerking met Deltalinqs en SmartPort een communitysessie georganiseerd waarin het kader en de eerste resultaten van dit onderzoek zijn gepresenteerd.

Deze week zijn de definitieve resultaten en conclusies van dit onderzoek bekend gemaakt en zal men hierover in gesprek gaan met enkele stakeholders uit de logistieke keten. Een samenvatting vind je alvast op de website, en ook het complete onderzoeksrapport is via ferm-rotterdam.nl te downloaden.


Paneldiscussie

Als gasten zijn er naast de projectleider van het onderzoek en de nieuwe directeur van FERM ook enkele stakeholders uit de logistieke sector uitgenodigd, waaronder Portbase (informatie), Fenex/TLN (expediteurs en vervoer) en VRC (cargadoors). De vaste moderator Chris van ’t Hof gaat met hen in gesprek. In eerste instantie is dat een interview met de projectleider van het onderzoek over het betreffende rapport, gevolgd door een groepsdiscussie met de andere gasten. Het doel is om er een interactieve sessie van te maken, dus met alle gelegenheid om weer vragen te stellen via de chat.


Details

Datum: donderdag 18 februari
Locatie: digitaal (link volgt na aanmelding)
Start: 16.00 uur, einde 17.00 uur.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...