HERO-Crash Course

Duurzaamheid en energietransitie voor de logistiek - Crash Course Havenlogistiek

2024-04-19T00:00:00 2024-04-19T00:00:00
Online en Fysiek

NU OOK FYSIEK BIJ TE WONEN BIJ PORTBASE IN ROTTERDAM!

Op vrijdag 19 april kun je het laatste deel van onze Crash Course Havenlogistiek live bijwonen bij Portbase in Rotterdam (Blaak 16).

Op 1 maart begonnen wij met meer dan 120 deelnemers aan de vierdelige Crash Course Havenlogistiek. We sluiten op 19 april af met een pubquiz en een gezellige netwerkborrel. Als je er niet bij kunt zijn is er de mogelijk om, net als de voorgaande delen, de cursus online te volgen. 


Laatste cursusdeel: Duurzaamheid en energietransitie voor de logistiek

Als wij in de haven praten over verduurzaming en energietransitie gaat het vaak alleen over de haven. Denk aan schonere zeeschepen, walstroom, waterstof voorzieningen, hybride- en elektrisch varen, een groene corridor. Maar er wordt nauwelijks gesproken over de verduurzaming van logistiek.

Hoe kunnen dienstverleners als bijvoorbeeld expediteurs, cargadoors en vervoerders bijdragen aan een schonere en duurzamere logistiek? De ene klant is niet echt geïnteresseerd in CO2 reductie vanwege de hogere kosten en voor een andere klant is het een must. De drie P’s zijn onmiskenbaar aanwezig; goed voor de People (welzijn), goed voor de Planet (klimaat en natuur), maar er moet zeker ook een Profit zijn. Zonder noodzaak of verdienmodel wordt niet geïnvesteerd, ook niet in verduurzaming. Is dit een verantwoordelijkheid van de ondernemer of het havenbedrijf, kan beleid helpen of is het de mindset van het bedrijfsleven?

In deze laatste aflevering gaan wij tijdens de live uitzending met specialisten en het publiek hierover in gesprek. Jullie ervaringen en meningen zijn belangrijk. Wat zijn de plannen of wat hebben jullie al gedaan, zowel intern als extern?

Gast docent 1: Stephanie Van Den Berg (Portfoliomanager Strategy & Innovation | Lead Sustainability bij Portbase)

Gast docent


GEZELLIGE AFSLUITER

We kijken er naar uit om op vrijdag 19 april persoonlijk kennis te maken met de cursisten op de 11e verdieping van het kantoor van Portbase. Na het inhoudelijke deel worden de getuigschriften uitgedeeld, organiseren we een leuke pubquiz en kunnen de cursisten ook onderling met elkaar netwerken en napraten. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, dan is dit laatste cursusdeel ook online te volgen. Geef aan bij registratie of je fysiek of online deelneemt. 


PROGRAMMA
  • 15:00 - 15:30 - Inloop
  • 15:30 - 16:30 - Cursus
  • 16:30 - 17:00 - Quiz en uitdelen getuigschriften
  • 17:00 - 18:00 - Borrel

BEREIKBAARHEID

We raden aan met het OV/fiets/scooter naar Portbase te komen. De parkeergarage heeft geen plek voor zoveel bezoekers. Mocht je wel met de auto komen kan je (betaald) parkeren in de Wijnstraat of onder de Markthal (3-5 minuten lopen)


NIET AAN DE VORIGE DELEN DEELGENOMEN? GEEN PUNT!

Vind je het leuk om meer te horen over de toekomst van de haven? Maar heb je niet deelgenomen aan de voorgaande cursusdelen? Dat is geen probleem, je bent meer dan welkom om aan te haken. 


VORIGE CURSUSDELEN


Meld je nu aan en we zien je graag bij de afsluiter van de Crash Course Havenlogistiek 2024!

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...