_T8A3650

Dry Bulk Community netwerkbijeenkomst

2024-03-07T15:30:00 2024-03-07T18:00:00
De Loft by RDM Next

Ontwikkelingen in de Rotterdamse droge bulk sector

Na de goedbezochte lancering van de Dry Bulk Community Rotterdam is het nu tijd voor een tweede bijeenkomst. Deze community is vorig jaar gestart door RPPC en Havenbedrijf Rotterdam en graag nodigen we professionals uit de droge bulk sector uit voor deze bijeenkomst.


Energie- en grondstoffentransitie

Tijdens de bijeenkomst licht Aranka van Strien, Business Manager Dry Bulk bij Port of Rotterdam namens het havenbedrijf de dry bulk jaarcijfers toe. Er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de ontwikkelingen in de nabije toekomst. “De energie- en grondstoffentransitie is voor veel partijen belangrijk, maar vooral in de droge bulk,” geeft Van Strien aan. “Daarom is het zo belangrijk dat partijen in deze sector elkaar weten te vinden en kennis en ervaring met elkaar delen.”


Sterk netwerk

De activiteiten die voor deze community op de agenda staan worden toegelicht door Hedi Visscher, directeur van RPPC. Zij maakt tevens van het moment gebruik om zich voor te stellen en kennis te maken. “Samen optrekken als sector is een belangrijk doel van de community. We willen het onderlinge netwerk versterken door tal van events. Leden komen zo met elkaar in contact en krijgen informatie over projecten,” geeft Visscher aan.


Thyssenkrupp als inspirerend voorbeeld

Eén van deze projecten wordt gepresenteerd door Frank Tazelaar, CEO thyssenkrupp Veerhaven en EECV. Hij licht de transitieplannen van thyssenkrupp toe. De projecten die het bedrijf uitvoert zijn een inspirerend voorbeeld hoe bedrijven vandaag de dag bezig zijn met de energietransitie. Uit de presentatie van Tazelaar zal blijken dat er veel kansen zijn voor de droge bulk in de haven van Rotterdam.


Programma

 

  • 15:30: Inloop 
  • 16:00: Inhoudelijk programma
    • Introductie & welkom door RPPC en Havenbedrijf Rotterdam – Hedi Visscher, Directeur RPPC
    • Presentatie Dry Bulk cijfers 2023, trends & ontwikkelingen – Aranka van Strien, Business Manager Dry Bulk, Havenbedrijf Rotterdam  
    • Groene transformatie bij thyssenkrupp Steel: kansen voor vernieuwing van de droge bulk logistiek Frank Tazelaar, CEO thyssenkrupp Veerhaven en EECV  
  • 17:00: Netwerkborrel  
  • 18.00: Einde bijeenkomst 

Aanmelden

Zowel RPPC-leden, als professionals die (nog) geen lid zijn nodigen we van harte uit het event bij te wonen. Aanmelding via onderstaande aanmeldknop.

Tot 7 maart! Wij kijken ernaar uit!

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...