011

Douanezaken

2019-11-28T13:30:00 2019-11-28T18:00:00
Futureland Maasvlakte 2

Aangeboden door

Nederland Distributieland en
Rotterdam Port Promotion Council

Logistics Topics Douanezaken

De afgelopen jaren is het toezicht op internationale goederenstromen steeds intensiever geworden. Autoriteiten die toezicht houden, zoals de Douane en de NVWA, staan in toenemende mate onder druk en dat heeft ook zijn weerslag op logistiek dienstverleners. De logistiek wordt geconfronteerd met nieuwe risico’s, terwijl het business model door de automatisering en digitalisering toch al onder druk staat. Van logistiek dienstverleners lijkt verwacht te worden dat zij 'compliant' en volledig in control zijn. Zijn de verwachtingen reëel?

Praat hier op 28 november over mee tijdens het evenement 'Logistics Topics Douanezaken' met onze gastsprekers Jikke Biermasz (Ploum) en Sander van der Veeke samen met Rinus de Bruijn (VEREX Customs Services). Jikke behandelt een aantal relevante ontwikkelingen en uitdagingen voor logistiek dienstverleners. Sander en Rinus geven praktische tips met als doel de supply chain zo effiënt mogelijk te laten verlopen.

Onno van Elswijk (Douane) verzorgt een rondleiding over de Rijksinspectieterminal en geeft u een exclusief kijkje achter de schermen. U komt onder andere langs de containerscan en er worden diverse smokkelvoorbeelden gepresenteerd.

Over Verex
In 1978 is Verex (Verenigde Expediteurs) opgericht te Sas van Gent direct aan de grens met België. De oprichting stamt uit de tijd dat er nog fysieke stempels en douanedocumenten nodig waren, vandaar deze strategische plek aan het kanaal van Gent naar Terneuzen. Tegenwoordig verlopen alle douaneaangiftes elektronisch en beschikt Verex over alle vereiste douanevergunningen om alle soorten aangiftes in Nederland te verzorgen.

Over Ploum
Ploum, Rotterdam Law Firm, is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om bedrijven te kunnen adviseren en focust met name ook op haven, handel en logistiek.

Over Rijksinspectieterminal
De Rijksinspectieterminal (RIT) op de Maasvlakte stelt de Douane in staat om de volumegroei op te vangen van de containers die door de Rotterdamse haven gaan. Remote scanning en de nieuwste planningstools maken de containerafhandeling beduidend efficiënter.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
Programma
28-11-2019
13:30 - 14:00 uur
Inloop FutureLand, Maasvlakte II
13:55 - 14:00 uur
Verdelen groepen

Na de plenaire opening verdelen we de groep in tweeën. Er gaat een groep naar de Rijksinspectieterminal voor de rondleiding en de tweede groep blijft op Futureland voor de presentaties. Halverwege het programma wisselen de groepen van locatie. NDL en RPPC zorgen voor het vervoer tussen de locaties.

14:00 - 17:00 uur
Risico’s en uitdagingen voor de logistiek in een verander(en)d speelveld

Jikke Biermasz, advocaat/partner Customs, Trade & Logisitics bij Ploum

14:00 - 17:00 uur
Praktische douaneaspecten van inkomende en uitgaande containerstromen

Sander van der Veeke en Rinus de Bruijn, Verex customs services B.V.

14:00 - 17:00 uur
Rondleiding Rijksinspectieterminal

Onno van Elswijk, External Relations Office, Douane

17:00 - 18:00 uur
Netwerkborrel, FutureLand

Netwerken met de leden van Nederland Distributieland en Rotterdam Port Promotion Council.