de-jong-transport-autolaadkraan-transport-4

De Jong Transport, de klantgerichte transporteur uit Rozenburg

"Vandaag bellen, vandaag rijden." Dit soort klinkende quotes typeren het in 1965 opgerichte De Jong Transport uit Rozenburg. Voor Business Unit en Operations Manager Mark van Oorschot is het juist deze mentaliteit die het veelzijdige transportbedrijf aantrekkelijk maakt. Het zijn harde werkers die van doorpakken weten.Inmiddels is het bedrijf actief als onderdeel van de Boerman Groep. Dit maakt het aanbod aan transportoplossingen compleet en zorgt ervoor dat er voor elk logistiek vraagstuk een passend antwoord is. 

 

Het is de ondernemersgeest van boerenzoon Bram de Jong die halverwege de jaren 60 leidt tot de aanschaf van een vrachtwagen. Nog geen 21 jaar jong, maar met een gezonde dosis Rotterdamse lef en door hard te werken, wordt de transportdienst snel een succes. Iedereen kent De Jong, vertelt Mark, en dat is vooral te danken aan de wij regelen het-mentaliteit. We zeggen eigenlijk nooit nee. 

 

Om nooit nee te verkopen, heb je wel het juiste materieel nodig. Na de eerste vrachtwagen volgen er daarom al snel meer: wagens met laadkranen, bestelwagens, trekkers voor containervervoer. Door diverse overnames breidt het bedrijf, en daarmee het wagenpark, zich in enkele decennia verder uit. 

 

Samenwerken en veilig werken 

Ook nu wordt er nog altijd geïnvesteerd in materieel om aan de klantvraag te kunnen blijven voldoen. Dan gaat het bijvoorbeeld over autolaadkranen met een bereik tot 100 ton/meter, en ook de elektrificatie gaat aan De Jong Transport niet voorbij. Als de klant erom vraagt, wordt daarop geanticipeerd. De klantvraag is heel divers, vertelt Mark: We vervoeren echt van alles. Denk aan machines voor de industrie, maar we zijn ook actief in de bouw en infra, en we doen zelfs transport van gevaarlijke stoffen. 

 

Een mooi voorbeeld van een typisch De Jong Transport-project is het plaatsen van een brandwaterpomp bij de MOT (Maasvlakte Olie Terminal). Voor zon project maken we ook zelf het hijsplan en werken we bovendien nauw samen met andere partijen, zoals in dit geval met Sarens. 

 

Samenwerken zit diep in het DNA van de organisatie. We zijn heel klantgericht, maar eigenlijk zijn we vooral heel mensgericht, vertelt Mark. No-nonsense, zoals een familiebedrijf ook al zijn we dat niet maar wel altijd heel loyaal aan de mensen. 

Die betrokkenheid bij mensen klinkt ook door in de zorg voor de veiligheid van collegas. Als het gaat om veilig werken, vindt er bijvoorbeeld een LMRA, een last-minute risicoanalyse, plaats.Dat is misschien de enige reden waarom er weleens ‘nee’ wordt gezegd: als het niet veilig kan. Dan is het eerst terug naar de tekentafel totdat er een beter plan ligt. 

 

Voor Mark is het RPPC-lidmaatschap bijna een vanzelfsprekendheid. Zoals we de synergie binnen de Boerman Groep ervaren, zo zien we ook de verbinding met andere bedrijven in de haven. Ik vertelde al over de samenwerking met kraanbedrijf Sarens. Op die manier werken we graag samen met uiteenlopende partijen om de klant zo goed mogelijk te bedienen. Het RPPC-netwerk biedt daarbij de ideale gelegenheid om in de hele keten van transport, opslag en handling de juiste partijen aan elkaar te koppelen. 

de-jong-transport-autolaadkraan-transport-4