HERO Crash Course Wind

Crash Course Offshore Wind (deel 3)

2020-11-27T15:00:00 2020-11-27T16:00:00
Online

VAN AANBESTEDING TOT INSTALLATIE EN DE TECHNIEK VAN OFFSHORE WINDPARKEN

U vraagt, wij draaien! Na een leuke en leerzame online Crash Course Offshore Oil&Gas - waar ruim 75 personen aan deelnamen - pakken we door met een nieuwe Crash Course. Gezien de ambities van de Rotterdamse haven én onze leden, gaan wij nu de basis leren van de aanbesteding, de installatie en de techniek van offshore windparken.

De Rotterdamse haven zet volop in op offshore wind. Als we alleen al kijken naar de Offshore Community Rotterdam valt op dat ieder lid direct of indirect producten of diensten levert aan deze groeiende sector. Maar ook geografisch ligt Rotterdam op pole position om een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld het te ontwikkelen 'Windpark Hollandse Kust Zuid'.


Experts uit de praktijk aan het woord

Deze online cursus wordt opgedeeld in drie delen, met ieder deel een aantal aansprekende gastdocenten; vertegenwoordigers van prominente spelers uit de offshore windsector. Op dit moment wordt het programma met de docenten samengesteld. Gastdocenten zijn werkzaam bij RVO, Sif, Eneco Offshore Wind, Boskalis en GE Renewable, HSM Offshore, van Oord.


Programma
 • Deel 1: vrijdag 30 oktober, 15.00-16.00 uur
  Introductie offshore wind en de rol van Rotterdam. De ontwikkeling van windparken en het Nederlandse tendersysteem. Gastsdocenten:
  - Leon van der Meijden, Eneco
  - Ruud de Bruijne, RVO

 • Deel 2: vrijdag 13 november, 15.00-16.00 uur
  Ontwikkeling turbine, fundaties en het substation. Gastdocenten:
  - Ward van Gommeren, GE
  - Michel Kurstjens, SIF
  - Jaco Fleumer, HSM Offshore

 • Deel 3: vrijdag 27 november, 15.00-16.00 uur
  Installatie windpark, kabels en onderhoud. Gastdocenten:
  - Edwin van de Brug, Van Oord
  - Jack Wattel, Boskalis

Gratis deelname

Het laatste deel van de Crash Course Offshore Wind op vrijdag 27 november is niet alleen gratis voor de leden van RPPC, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.


Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvangt u een mail met een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken gebruik van Zoom, een programma voor videobellen.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...