HERO Crash Course Wind

Crash Course Offshore Wind

2020-10-30T15:00:00 2020-10-30T16:00:00
Online

Van aanbesteding tot installatie en de techniek van offshore windparken

U vraagt, wij draaien! Na een leuke en leerzame online Crash Course Offshore Oil&Gas - waar ruim 75 personen aan deelnamen - pakken we door met een nieuwe Crash Course. Gezien de ambities van de Rotterdamse haven én onze leden, gaan wij nu de basis leren van de aanbesteding, de installatie en de techniek van offshore windparken.

De Rotterdamse haven zet volop in op offshore wind. Als we alleen al kijken naar de Offshore Community Rotterdam valt op dat ieder lid direct of indirect producten of diensten levert aan deze groeiende sector. Maar ook geografisch ligt Rotterdam op pole position om een bijdrage te leveren aan bijvoorbeeld het te ontwikkelen 'Windpark Hollandse Kust Zuid'.


Experts uit de praktijk aan het woord

Deze online cursus wordt opgedeeld in drie delen, met ieder deel een aantal aansprekende gastdocenten; vertegenwoordigers van prominente spelers uit de offshore windsector. Op dit moment wordt het programma met de docenten samengesteld. Toegezegde gastdocenten zijn werkzaam bij Sif, Eneco Offshore Wind, Boskalis en GE Renewable.


Programma
  • Deel 1: vrijdag 30 oktober, 15.00-16.00 uur
    Introductie offshore wind en de rol van Rotterdam. De ontwikkeling van windparken en het Nederlandse tendersysteem.
  • Deel 2: vrijdag 13 november, 15.00-16.00 uur
    Ontwikkeling turbine, fundaties en het substation
  • Deel 3: vrijdag 27 november, 15.00-16.00 uur
    Installatie windpark, kabels en onderhoud.

Gratis deelname voor RPPC-leden

Deelname aan deze Crash Course Offshore Wind is gratis voor leden van RPPC. Niet-leden kunnen deelnemen voor een bedrag van € 95,- per persoon.


Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvangt u een mail met een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken gebruik van Zoom, een programma voor videobellen.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...