46473048332_9dfbc053bb_o edit

Crash Course Offshore Oil and Gas

2020-07-02T16:00:00 2020-07-02T17:00:00
Online

Olie- en gaswinning op zee

De offshore olie- en gassector bestaat uit een enorme keten van bedrijven. Denk hierbij aan maritieme industrie, on- en offshore logistiek en ontelbare experts op gebied van engineering, heavy-lift, onderwijs, arbeidsmarkt en zakelijk dienstverlening. Dit is ook terug te zien in de grote diversiteit aan bedrijven in de Rotterdamse haven en de leden van de Offshore Community Rotterdam. Velen actief binnen de olie- en gassector, maar ieder met een eigen expertise.

Maar hoe ziet de gehele (logistieke) keten er eigenlijk uit? Waar wordt er op gelet bij het bodemonderzoek? Welke partijen zijn er betrokken bij het boren? Hoe wordt een productieplatform geproduceerd? En is er een verschil tussen olie- en gasboringen? Deze vragen behandelen wij tijdens de Crash Course Offshore Oil & Gas.


Voor wie?

Tijdens de korte, interactieve online bijeenkomsten leert u het basisproces van de olie- en gaswinning op zee. Deze cursus is zowel geschikt als een introductie in deze markt als een opfrisser voor iedereen die al langer actief is in de offshore olie- en gassector.


Bijeenkomsten

De cursus is opgedeeld in twee delen:

  • 2 juli: introductie, bodemonderzoek, het boorproces, ontwikkeling productie platform
  • 16 juli: offshore installatie, subsea infrastuctuur, offshore support

Voor beide cursusdelen geldt dat we ook de logistieke invalshoeken bekijken en de rol van de Rotterdamse haven. De cursus wordt gegeven door experts uit de offshore olie- en gassector. Bevestigd zijn: Guido van den Bos (National Oilwell Varco), Paul Heijkoop (Nordacon), Wim van der Velde (Subsea7), Jan van de Graaf (voorheen Heerema en Airborne Oil & Gas) en Ron van der Laan (Peterson).


Hoe werkt het?

Voorafgaand aan iedere bijeenkomst krijg je een mail met praktische informatie en een deelnemerslijst. We maken gebruik van Zoom Webinars, een programma voor videobellen.

Deelname aan deze Crash Course is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...