Chris 1 (65)

Crash Course Havenlogistiek: Efficiëntie door innovatief denken en werken

2022-04-08T15:00:00 2022-04-08T17:30:00
Online en EIC Mainport Rotterdam

Nu ook fysiek bij te wonen bij EIC Mainport Rotterdam!

Op 25 februari begonnen wij met meer dan 100 deelnemers aan de vierdelige Crash Course Havenlogistiek. Inmiddels maken wij ons alweer op voor het laatste deel, dat live op vrijdag 8 april is bij te wonen bij EIC Mainport Rotterdam. We sluiten hier af met een gezellige netwerkborrel. Ook is er de mogelijk om, net als de voorgaande delen, de cursus online te volgen. 


Laatste cursusdeel: 'efficiëntie door innovatief denken en werken'. 

De fysieke functies van logistiek veranderen niet. Een schip moet nog steeds beladen worden en de containers gelost. Wel zijn tradities aan het veranderen. De afgelopen jaren kwamen steeds meer berichten naar buiten die duiden op het verschuiven van taken van expediteur naar cargadoor. Van vervoer en opslag naar complete en volledig geautomatiseerde distributiekanalen. De grote namen zetten in op schaalvergroting en overnames.

Het verschuiven van activiteiten kan een bedreiging zijn voor middelgrote of kleinere logistiek dienstverleners. Het heeft gevolgen voor de flexibiliteit van (haven)logistiek en de kwaliteit van dienstverlening als het niet alleen om geld en massa mag gaan.

In deze sessie wordt op deze trend ingegaan. Welke veranderingen zien wij in de markt en welke gevolgen kunnen deze hebben. Logistiek kan je niet alleen, het is een teamprestatie van opvolgende bedrijven in een transportketen, groot en klein. Wij zijn bijzonder nieuwsgiering naar ervaringen van de RPPC leden. Wat zijn jullie gedachtes en oplossingen?


GEZELLIGE AFSLUITER

We kijken er naar uit om op vrijdag 8 april persoonlijk kennis te maken met de cursisten in de 'Maasvlakte zaal' van EIC Mainport Rotterdam. Na het inhoudelijke deel worden de getuigschriften uitgedeeld, organiseren we een leuke pubquiz en kunnen de cursisten ook onderling met elkaar netwerken en napraten. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, dan is dit laatste cursusdeel ook online te volgen. Geef aan bij registratie of je fysiek of online deelneemt. 


Niet aan de vorige delen deelgenomen? Geen punt!

Vind je het leuk om meer over innovatie en digitalisering in de Rotterdamse haven te leren? Maar heb je niet deelgenomen aan de voorgaande cursusdelen? Dat is geen probleem, je bent meer dan welkom om aan te haken. 

Meld je nu aan en we zien je graag bij de afsluiter van de Crash Course Havenlogistiek 2022!

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...