HERO Logistiek achterland

Crash Course Havenlogistiek: het vervolg

2022-02-25T15:30:00 2022-02-25T16:30:00
Online

Wat je moet weten over de Rotterdamse haven

Na twee edities van de Crash Course Havenlogistiek, gaan we dit jaar meer de diepte in. Aan de hand van actualiteiten bespreken we in vier cursusdelen de verschillende facetten van logistiek in de Rotterdamse haven. Een must voor nieuwe medewerkers én ervaren havencollega's!

Vanaf 25 februari zenden wij om de week op vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur de cursus live uit vanuit onze RPPC-studio. Chris van der Deijl presenteert deze samen met Ramon van Hal. Daarbij wordt ingegaan op relevante en actuele onderwerpen over de logistiek in de Rotterdamse haven. Vakspecialisten uit het bedrijfsleven ondersteunen hen daarbij.

Ramon is docent Havenlogistiek en Douane voor de STC-Group en auteur van het boek ‘Havenlogistiek, over Cargadoor en Expediteur gesproken’. Theorie uit dit boek zal ook nu weer worden gecombineerd met de praktijk en de actualiteit. Chris van der Deijl is Community Manager bij RPPC en zal de cursusdelen begeleiden en contact houden met de cursisten tijdens de uitzending. 


Thema's

Hoe werken de activiteiten van logistiek dienstverleners door in een supply chain? Hoe werken de record hoge tarieven voor zee-en luchtvracht door in de logistiek? Welke risico’s kan je verwachten bij de douaneformaliteiten? Welke bedreigingen en kansen ontstaan er voor middelgrote of kleinere logistiek dienstverleners?

Deze vragen worden allemaal behandeld tijdens de Online Crash Course 'Havenlogistiek'. Nuttig voor nieuwe medewerkers, maar ook leuk voor ervaren havencollega's die weer hun kennis willen bijschaven. 


cursusdelen

Deze cursus wordt verdeeld over vier bijeenkomsten:

 • Vrijdag 25 februari - 15.30 uur
  Integratie logistieke functies in de supply chain.

  Binnen een supply chain worden activiteiten zoals productie, assemblage, voorraadbeheer en verkoop afgewisseld met meerdere transportketens. Al deze activiteiten hebben invloed op de kostprijs en doorlooptijd van een product. Deze transportketens kunnen kort en eenvoudig zijn maar ook uitgebreid en ingewikkeld. Alle betrokken partijen in de Rotterdamse haven spelen (misschien onbewust) een belangrijke rol in veel transportketens en hebben daarmee invloed in het beheersen van supply chains.
  In het eerste cursusdeel van de Crash Course Havenlogistiek wordt ingegaan op de rol van (haven)logistieke functies binnen supply chain management.
  Gastdocent: Michael de Wit. Kerndocent Logistic Management aan de Hogeschool Rotterdam. Voorheen supply chain specialist bij Duiker Combustion Engineers.
 • Vrijdag 11 maart - 15.30 uur
  Gevolgen van hoge tarieven en een gebrek aan capaciteit
 • Vrijdag 25 maart - 15.30 uur
  Taken en functies van de Douane in de transportketen
 • Vrijdag 8 april - 15.30 uur
  Efficiëntie door innovatief denken en werken

Getuigschrift

Iedere deelnemer ontvangt een getuigschrift (bij deelname aan minimaal 3 bijeenkomsten).


Wat kost het?

Deelname is gratis voor RPPC-leden. Je kan via het aanmeldformulier het boek Havenlogistiek bestellen voor € 46,50. We adviseren je om het boek te bestellen, maar het is niet verplicht. 

Niet-leden kunnen ook deelnemen aan deze Crash Course. Kosten zijn € 95,- exclusief het boek Havenlogistiek. Het maakt geen verschil of je dan aan 1 of aan 4 cursusdelen deelneemt.


Gezellige afsluiting

We hopen het laatste cursusdeel op vrijdag 8 april gezamenlijk te kunnen afsluiten. Hier kunnen de cursisten elkaar ontmoeten, worden de getuigschriften uitgedeeld en organiseren we een leuke pubquiz waarin we alle onderwerpen nog eens de revue laten passeren. Dit laatste deel wordt ook online uitgezonden, voor de deelnemers die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. Als door covid-maatregelen een ‘live’-bijeenkomst niet mogelijk is doen we alles online.


Hoe werkt het?

Voor aanvang van iedere aflevering ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot de betreffende interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...