Maritieme-dienstverleners-30%

Crash Course Havenlogistiek: de introductie

2020-04-23T15:00:00 2020-04-23T15:45:00
Online

Wie, wat, waar in de Rotterdamse haven?

Hoe verloopt het nautische proces in de Rotterdamse haven? Wat doet een cargadoor nou eigenlijk precies? En een stuwadoor? Welke partijen zijn er betrokken bij de logistieke afhandeling van de goederen? Welke modaliteiten komen hierbij kijken? Wanneer komt de Douane in beeld? En wat is de rol van het Havenbedrijf in dit geheel?

Deze vragen worden allemaal behandeld tijdens de Online Crash Course 'Havenlogistiek'. Of je nou pas kort werkzaam bent in de haven, of gewoon je kennis weer even wil bijschaven. Onder begeleiding van vakdocenten van het STC én iedere editie een leuke gastspreker uit de havengemeenschap, wordt je weer even helemaal bijgepraat over de diverse disciplines in de Rotterdamse haven. Dit doen wij tijdens vijf inspirerende, online bijeenkomsten van een uur.


Over de cursus

Deze cursus wordt verdeeld over vijf bijeenkomsten: donderdag 23 april, donderdag 7 mei, woensdag 20 mei, donderdag 4 juni en donderdag 18 juni. We beginnen met een introductiedeel om zo het gehele proces in vogelvlucht met elkaar te bekijken. Hierna volgen vier delen waarin wij inzoomen op een specifiek onderdeel binnen de havenlogistiek. Je bent niet verplicht om alle edities deel te nemen, maar adviseren wel om het introductiegedeelte bij te wonen op 23 april. 


Bijeenkomsten
  • Introductie, de haven in vogelvlucht.
  • Nautische dienstverleners. Gastspreker: Gerrit Peekstok, Nederlands Loodswezen.
  • Logistieke functies. Gastspreker: Corno Kleijn, Matrans Rotterdam Terminal. 
  • Modaliteiten. Gastspreker volgt.
  • Services en autoriteiten. Gastspreker volgt.
 
Hoe werkt het?

Voorafgaand aan iedere bijeenkomst krijg je een mail met praktische informatie en een deelnemerslijst. Je kan tijdens de digitale 'inloop' kennismaken met de medecursisten.


Wat kost het?

Deelname is gratis voor leden van RPPC. En wanneer je deelneemt aan minimaal drie onderdelen, krijg je zelfs het boek 'Havenlogsitiek' ter waarde van € 44,- van ons cadeau.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...