HERO_Call-to-action-KNRM

Call to action: Bijzondere reddingen van de KNRM

2021-04-07T16:00:00 2021-04-07T17:00:00
Online

Radio Medische Dienst

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. De 75 reddingboten worden bemand door 1.400 vrijwilligers. De KNRM komt meer dan 2.000 keer per jaar in actie voor noodmeldingen waarbij ruim 3000 mensen worden geholpen of gered.

De drijvende kracht achter de KNRM zijn de vele vrijwilligers die geheel belangeloos hun tijd investeren voor het redden van mensen op zee. De meesten doen vrijwilligerswerk op de reddingboten, maar ook aan de wal zetten zij zich in.

Tijdens deze Call to action neemt Edward Zwitser van de KNRM ons mee achter de schermen van deze volslagen unieke hulpverleningsorganisatie, o.a. aan de hand van een aantal bijzondere reddingen (van het afgelopen jaar). Een spannende, inspirerende, maar ook confronterende bijeenkomst waarin ook de emotionele kant van het reddingswerk onder de aandacht wordt gebracht. Edward Zwitser is al vele jaren de beheerder van het zakelijke netwerk van de KNRM en als zodanig een bekend gezicht in de havencommunity.

Wat in de havengemeenschap nog relatief onbekend is, is dat de Radio Medische Dienst – dé levensader bij ongevallen aan boord van zeeschepen – ook onderdeel is van de KNRM. Lucas Viruly, één van de RMD-artsen, vertelt tijdens deze Call to Action wat een RMD-arts tijdens zijn 24/7-dienst zoal op zijn bordje krijgt. 


Speciale gast: René de Vries

Diverse RPPC-leden zijn als vrijwilliger actief bij de KNRM, ook deze komen aan het woord. Eén daarvan is René de Vries, (Rijks-)Havenmeester van Rotterdam!

Meld je nu aan voor dit bijzondere event, waarvan jouw maritieme hart sneller gaat kloppen!


DATUM / TIJD

Woensdag 7 april, 16.00 - 17.00 uur. 


HOE WERKT HET?

Voor aanvang ontvang je een mail met daarin een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van webinartool Bigmarker. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...