011

Wake up call: Zonder data geen duurzaam vervoer

2019-05-15T07:30:00 2019-05-15T10:00:00
Restaurant Courzand Rotterdam

"Zonder data geen duurzaam vervoer"

Hierbij nodigen wij u samen met ABN AMRO uit voor een inspirerende ontbijtsessie in Restaurant Courzand op woensdagochtend 15 mei. De maand mei staat bij ABN AMRO in het teken van Transport en Logistiek. Tijdens het ontbijt wordt u meegenomen door Bart Banning (Sector Banker Transport & Logistiek) en Albert Jan Swart (Sector Econoom, Transport & Logistiek) van ABN AMRO. Zij presenteren hier hun sectorrapport 'Zonder data geen duurzaam vervoer'.

Bart Banning licht toe: "De beschikbare vervoerscapaciteit kan maar één keer worden ingezet. Er liggen kansen om logistieke ketens nog efficiënter en ook duurzamer in te richten. Dit vraagt om commitment en gedeelde visie van alle betrokkenen. Informatiestromen gaan een key rol hierin spelen. De echte kracht van data ligt bij de praktische toepassing en de mate waarin partijen in de keten met elkaar samenwerken. Dit vormt de route naar een duurzame, gegarandeerde vervoerscapaciteit met nieuwe mogelijkheden voor multimodaal transport."

Best practise case: Connekt/ Lean & Green Off-Road
Tom Tillemans, programmamanager NewWays Zuid-Holland (Connekt/ Lean & Green Off-Road) presenteert aansluitend een best practise case. Samen bouwen aan duurzaam transport vraagt om nieuwe richtingen en kansen. Maar hoe doet u dat?

Aan de hand van het voorbeeld van de kansen én bedreigingen die het Masterplan Mobiliteit Antwerpen 2020 gaat opleveren zal Tom het concept Lean&Green Off-Road presenteren. Lean&Green Off-Road helpt verladers en logistieke bedrijven hun bestaande logistieke processen op de verschillende corridors aan te passen richting een optimale modal split. Er komen diverse concrete voorbeelden voorbij van bedrijven die het Lean&Green Off Road concept hebben gerealiseerd. Wat heeft het hen opgeleverd, en hoe hebben zij dit bereikt. Maar ook, welke belemmeringen zijn zij tegengekomen en wat is nodig om de mindshift tot verandering in gang te zetten.      

Discussieer mee!
Deze wake up call geeft u niet alleen nieuwe inzichten, maar ook de ruimte om uw visie te delen. Wij kijken uit naar een inspirerende en interactieve bijeenkomst met de logistieke professionals uit ons netwerk.

Deelname is gratis en alleen voor RPPC-leden en genodigden.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...