HERO-Breakbulk Europe

Community Manager

De vacature van Community Manager bij Rotterdam Port Promotion Council, misschien wel de leukste baan in de haven van Rotterdam

Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) brengt het havenbedrijfsleven in contact met internationale klanten. Met dit doel werd RPPC in 1933 opgericht, onder de naam Stichting Havenbelangen Rotterdam Europoort. Bij RPPC zijn zo’n 280 bedrijven aangesloten. Dit zijn bedrijven die actief zijn in en via de haven van Rotterdam en verspreid over de regio Groot-Rotterdam te vinden zijn. RPPC werkt intensief samen met het Havenbedrijf Rotterdam om de haven nationaal en internationaal te promoten.

Vanuit één van de mooiste plekken in de Rotterdamse haven werken wij met onze leden en partners iedere dag mee aan het succes van de grootste zeehaven van Europa. Dit doen wij door het organiseren van netwerkbijeenkomsten in binnen- en buitenland, collectieve beursdeelnames met paviljoenen tot wel 400 m2 groot en ontvangsten en andere activiteiten in de Rotterdamse haven. Hier verbinden wij onze leden niet alleen met elkaar, maar natuurlijk ook met potentiële opdrachtgevers uit diverse sectoren en handelsregio’s. 


De rol van Community Manager

Als community manager ben je het eerste aanspreekpunt voor onze leden en samenwerkingspartners zoals het Havenbedrijf Rotterdam. Samen met hen stel je programma’s op voor de verschillende groepen leden en communities binnen de haven, waaronder de Offshore Community Rotterdam en de Breakbulk Community Rotterdam.  Om RPPC en leden zichtbaar te maken te maken zet jij jouw marketing- en communicatievaardigheden in bij het samenstellen van een activiteiten- en contentplan en de uitvoering hiervan. Hierbij stuur jij het team van externe redacteuren en toeleveranciers aan. 

Als Community Manager is het ook jouw verantwoordelijkheid het contact met onze bestaande leden te onderhouden en nieuwe leden aan ons te verbinden, hierbij zorg je voor een goede onboarding binnen ons netwerk. Je activeert nieuwe en bestaande leden om zoveel mogelijk deel te nemen aan de voor hen relevante bijeenkomsten. Je bent onderdeel van een klein, enthousiast en toegewijd team.


Jouw profiel
  • HBO denk- en werkniveau.
  • Minimaal 10 jaar werkervaring
  • Een marketing of commerciële achtergrond, bij voorkeur in logistieke of maritieme sector.
  • Een netwerker, verbinder en goed in het onderhouden van relaties. 
  • Creatief, bij het bedenken van maken van content (tekst, video) maar ook evenementen en de invulling daarvan.
  • Ervaren projectmanager.
  • Rotterdamse werkmentaliteit.
  • Een echte teamplayer
  • Vanwege de netwerkbijeenkomsten en reizen is het voor jou geen probleem om ook buiten de reguliere kantooruren te werken. 

Wij bieden

De functie is voor vier of vijf dagen, bij ons is dat 30 uur of 37,5 uur. We bieden een mooi salaris, gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden, een uitdagende werkomgeving, mooie projecten, een geweldig team en een inspirerende werklocatie aan de Waalhaven ZZ in Rotterdam.


Interesse?

Heb je interesse in deze functie? Overtuig ons dat je de juiste kandidaat bent en solliciteer uiterlijk 30 november 2022 via straatman@rppc.nl onder vermelding van deze vacature. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Albert Straatman, directeur, via hetzelfde emailadres.