HERO-ESF-D

Port Call: Logistiek Eurovisie Songfestival

2021-05-12T09:00:00 2021-05-12T10:00:00
Online

Eurovisie Songfestival

Vorige maand startte de opbouw voor het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy. Het is de grootste productie ooit voor de evenementenhal; een complexe operatie waar ook nog rekening moet worden gehouden met de coronamaatregelen. Voor het festival worden alle hallen in Ahoy in gebruik genomen. 

Als logistiek netwerk vroegen wij ons af hoe de logistiek rond het Eurovisie Songfestival eigenlijk geregeld is. We kwamen uit bij Lucien van Daal, projectmanager Eurovision Song Contest – Host City Rotterdam 2021 en Joris van Ewijk, transportmanager ESF – NOS. Zij houden zich bezig met een uiterst kwetsbare 'ladingstroom'; namelijk het personentransport. Tijdens een speciaal ingelaste Port Call op woensdag 12 mei geven zij ons een uniek kijkje in de logistieke keuken van het Eurovisie Songfestival!


Personentransport

Lucien is vanuit de gemeente in feite de contractmanager voor het vervoer en transport rondom het Eurovisie Songfestival. Joris is samen met zijn team verantwoordelijk voor de uitvoering. Bij het transport zijn zo’n 200 chauffeurs, 31 tourbussen, 15 busjes en nog een aantal personenauto’s betrokken. Samen zijn de 2 mannen verantwoordelijk voor de logistiek rondom de uitvoering van het personentransport van de crews en de delegaties vanaf het eerste moment dat men in Ahoy is begonnen met de opbouw.


Vier scenario's

In de aanloop naar nu zijn een viertal scenario’s ontwikkeld voor het Eurovisie Songfestival: alleen online, online met publiek, met artiesten hier zonder publiek, met artiesten hier en met publiek. Dit alles in een tijd dat er steeds wisselende regels waren met betrekking tot COVID-19. Waarbij projectmanagers van verschillende organisaties betrokken zijn en alles afgestemd moet worden met bijvoorbeeld de verschillende overheden, de NOS en de EBU. Uiteindelijk is het allemaal gelukt en is iedereen verheugd dat het Eurovisie Songfestival met publiek plaats kan vinden als een Fieldlab Evenement.


Port Call

Tijdens de Port Call gaan we met Lucien en Joris in gesprek over de bijzondere uitdagingen die zij ondervinden. Ook krijgen wij antwoord op de vraag waarom dit Eurovisie Songfestival een voorbeeld is voor komende grote events in Nederland én daarbuiten. Kijk mee en ontdek een knap staaltje organisatievermogen en nuchterheid, dat ook weer goed past bij de Rotterdamse werkmentaliteit!


DATUM / TIJD

Woensdag 12 mei, van 09.00 - 10.00 uur


HOE WERKT HET?

Na aanmelding ontvang je een mail met een link die toegang geeft tot deze interactieve online bijeenkomst. We maken hiervoor gebruik van Zoom Webinars. Deelname is gratis.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...