Project-cargo-summit-rppc

B2B-forum voor biomassa en heavy lift en projectlading

2019-03-20T00:00:00 2019-03-20T00:00:00
Straubing Duitsland


Donau-logistiek ontmoet groeimarkten

Op woensdag 20 maart worden vrachtvervoerders, producenten, binnenscheepvaartmaatschappijen en expediteurs uitgenodigd om meer te weten te komen over de Donau Corridor en de mogelijkheden voor het verzenden van biomassa en heavy lift & projectlading naar Rotterdam.

Samen met Hafen Straubing-Sand organiseert Havenbedrijf Rotterdam een B2B-forum voor de logistieke sector om deze kansen via deze locaties te verkennen. De focus zal liggen op de cargo-sectoren "Biomassa, bio-energie en agro- en bosbouwproducten" en "High & Heavy en projectlading".

De Rotterdamse haven - met zijn Rotterdam Bioport - werkt aan zowel de transitie van een haven met fossiele brandstoffen naar een haven op basis van hernieuwbare grondstoffen als de ontwikkeling van de biomassahub voor Europa. Voortbouwend op de kracht van de elektriciteitscentrales, biobrandstofcentrales en het bestaande (petro-) chemische cluster in het havengebied, is de bio-based industrie de weg naar onze toekomst. Havenbedrijf Rotterdam biedt de beste faciliteiten voor handel, transport, opslag, overslag, verwerking en productie.

Voorkeurshaven
De haven van Rotterdam wordt steeds meer de voorkeurshaven voor verschillende industrieën die hun logistieke- en supply chain-activiteiten optimaliseren via een van de gespecialiseerde breakbulk-terminals. Eén van de breakbulkgoederen met een continue toename in handling en opslag betreft heavy lift en projectlading.

Dankzij een gestage stroom van "High & Heavy" -ladingen uit het Duitse achterland, wordt Rotterdam vaak bediend door vrachtwagenladingen van de reguliere, kleinere projectlading, terwijl de zwaardere onderdelen per binnenschip worden afgeleverd. Met de toenemende druk op de Duitse Bundesstrasse en Autobahn-infrastructuur zullen deze ook kleinere ladingen alternatieve routes vereisen. Inlandterminals langs de Donau-corridor in Zuid-Beieren kunnen zo dienen als een perfecte laadhaven voor deze projectlading.

B2B-forum
In twee parallelle sessies bespreken experts van zowel de eigenaar van de lading als de logistieke dienstverlener de kansen en uitdagingen van de binnenvaart als een transportmodus voor de twee focusmarkten.

De kern van het tweede deel van het evenement zal uw eigen bedrijf zijn: regel bilaterale business-to-business (B2B) vergaderingen met potentiële zakenpartners, klanten, expediteurs of multimodale logistieke dienstverleners. In slots van 15 minuten met speeddatingkarakter krijg je de exclusieve kans om eerste contacten te regelen of zakenrelaties te verdiepen.

Interesse om dit evenement bij te wonen? U kunt tot 20 maart inschrijven.

De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...
De rolspecifieke tekst informatie wordt geladen...